Kenya'nın mülteci kamplarını kapatma kararı

Kenya'nın mülteci kamplarını kapatma kararı
BM, Kenya'ya kararını yeniden değerlendirmesi çağrısında bulundu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Kenya'ya, mültecilerin yaşadığı Kakuma ve Dadaab kamplarını kapatma kararını yeniden gözden geçirmesi çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin, Kenya Hükümeti'nden uluslararası yükümlülüklerine ters düşecek herhangi bir eylemden kaçınmasını istediğini belirtti.

Dujarric, "600 bin insanın hayatı söz konusuysa, böyle bir karar almakta acele edilmemelidir." ifadesini kullandı.

Kenya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Karanja Kibicho, Somali ve Güney Sudan'dan gelen 600 binden fazla mültecinin yaşadığı kampların kapatılacağını açıklamıştı. "Kenya hükümeti, mültecilere ev sahipliği yaparak bölgesel ve uluslararası toplum adına çok ağır ekonomik, güvenlik ve çevresel yükü omuzluyor." diyen Kibicho, hükümetin mülteci işleriyle ilgilenen biriminin de dağıtıldığını bildirmişti.

Kampların ne zaman kapatılacağı ve mültecilerin nereye yerleştirileceğine dair bilgi vermeyen Kibicho, uluslararası toplumu, ülkenin kuzeyindeki Kakuma ve Dadaab kamplarının kapatılmasıyla ortaya çıkacak tablonun insani boyutlarıyla ilgili sorumluluk almaya çağırmıştı.

Kibicho, Kenya Hükümeti'nin, terör örgütü Eş-Şebab tehdidi ve mültecilerin ülkelerine dönmesinde yaşanan gecikmeler nedeniyle kampları kapatma kararı aldığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.