Konya'da kaybolan Küçük Yasin’siz 9. bayram

Konya'da kaybolan Küçük Yasin’siz 9. bayram
Konya’da yaklaşık 4 yıl önce evlerinin önünde oyun oynarken kaybolan Yasin’in ailesi, evlatlarından haber alamadıkları 9. Bayramlarını bekliyorlar.

Konya’nın Akören İlçesi Belkuyu Mahallesinde 4 Nisan 2016’da evlerinin önünde oyun oynadığı sırada kaybolan ve bir daha haber alınamayan 6 yaşındaki Yasin Şahin’in ailesi, Yasin’siz dokuzuncu bayramı buruk bekliyor. Evlatsız bayram geçirmenin üzüntüsü içinde olan anne Ümmü ve baba Yavuz Şahin bir an önce evlatlarının bulunmasını ve gözyaşlarının dinmesini istiyor.

‘ÖMRÜM TÜKENENE KADAR BEKLEYECEĞİM’
Küçük Yasin’in annesi 30 yaşındaki Ümmü Şahin, oğlunun döneceği günü umudunu yitirmeden beklediğini dile getirerek, aramaktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Ümmü Şahin, “Yasin kaybolalı 4 yılı geçti. Bir gören, duyan varsa Allah rızası için yardım etsinler. Her zaman için içimde bir umut var, tükenmiyor. Canımdan bir can, nasıl arkasını bırakayım. Bekliyorum, umudumu yitirmeyeceğim, ömrümün bittiği güne kadar Yasin’imin dönmesini bekleyeceğim, arkasını aramayı da bırakmayacağım. Kim ne söylerse söylesin, canımdan bir can, dönmesini bekleyeceğim. Yasin’e çok benzeyen bir oğlum var, ona sarılarak özlem gidermeye çalışıyoruz, sarılıyoruz, kokluyoruz.” dedi.
‘BANA ‘ANNE’ DEMESİNİ ÖZLEDİM’
Her bayramın kendileri için çok zor geçtiğini, bayramlarda küçük Yasin’in kendisine sarılmasını özlediğini kaydeden anne Ümmü Şahin, arama çalışmalarının yeniden başlamasını istediklerini söyledi. Anne Şahin, “Biz oğlumuzun tekrar aranmasını istiyoruz. Köyde her yer aransın, bir iki evle kalsın istemiyorum.  Çalışmalar yeniden başlasın. Bir anne olarak bayramlar benim için çok zor geçiyor. Çocuğum yok, 9 bayram oldu. Her gün, her bayram yaklaştığında belki insafa gelirler de bırakırlar diye bekliyorum. 4’ü yanımda o eksik, içimdeki bu eksiğin dolmasını istiyorum. Büyük kızım keşke Yasin de yanımızda olsaydı diye ağlıyor. Her gün ya bir fotoğrafı yada kıyafeti ellerinde oluyor. Ben birinde ellerinden toplasam birinde toplayamam, zaten kendimiz ayakta zor duruyoruz. Kucağıma oturduğunda kokusunu çekmeyi, bana ‘anne’ diye seslenmesini çok özledim. Ne zorluklarla büyüttüm ben Yasin’i, aylarca hastanelerde bekledim” diye konuştu.
BİN 497 GÜNDÜR KAYIP
Akören'e bağlı Belkuyu Mahallesi'nde yaşayan Ümmü -Yavuz Şahin çiftinin 5 çocuğundan biri olan Yasin, 4 Nisan 2016'da, evlerinin önünde oynadığı sırada kayboldu. Yasin'in bulunması için aynı gün jandarma ve AFAD ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Köylülerin de destek verdiği çalışmalar kapsamında evin çevresi ile su kuyuları, fosseptikler, sarnıçlar, mağaralar arandı. Ağaçlık alanlar ile çalılıkların dipleri kontrol edildi. Askeri helikopter ve insansız hava aracı (İHA) da kullanılan arama kurtarmada, Çarşamba Çayı ve aktığı Apa Gölü girişinde, Mersin'den gelen dalgıç polisler sonar cihazlarıyla tarama yaptı. 80 kilometrelik alanda yapılan tüm çalışmalar, 24 gün sonra sonlandırıldı. İçişleri Bakanlığı’nca kayıp çocukların bulunması için Ankara’dan görevlendirilen polis ve askerlerden oluşan özel ekip, Konya’ya gelerek, çalışmaya başladı. Dosyayı yeniden açan özel ekip, emniyet ve jandarma yetkilileriyle görüşerek, daha önce yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ekip, aile ve mahalleli ile de görüştü. Ancak yapılan çalışmalar kapsamında Yasin’den bin 497 gündür haber alınamadı. Dilhan Dumanoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.