Konya’da üretip dünyaya gönderiyor, Türkiye’nin en büyükleri arasına girdi

Konya’da üretip dünyaya gönderiyor, Türkiye’nin en büyükleri arasına girdi
 Editör
Konya’nın en büyük otomotiv yedek parça üreticilerinden Yıldız Pul (Vaden) Türkiye’nin en büyük ikinci 500 şirketi araştırmasında 179. sıraya yükseldi. 1250 kişiyi istihdam eden firma üretim ve ihracat rakamlarını artırımda rekor kırdı

Yıldız Pul Otomotiv (Vaden Original) Türkiye’nin en büyük ikinci 500 şirketi araştırmasındaki yükselişini sürdürüyor.

Sektöründeki başarısı İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yayınlanan Türkiye’nin en büyük İkinci 500 şirketi 2022 araştırma sonuçlarına da yansıyan Konya merkezli otomotiv yedek parça üreticisi Yıldız Pul Otomotiv (Vaden Original), listeye geçen yıla göre 116 sıra birden yükselip 179. sıradan girerek, Türkiye’nin en büyük 679. şirketi oldu.

VADEN’DEN İSO 500’DE REKOR YÜKSELİŞ!

Firma 2022 yılında 1 milyar 505 milyon TL net satış, 50 milyon dolar ihracat elde etti. Özkaynak oranı 1.5 milyar TL olan Yıldız Pul’un aktif toplamı 2.8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız Pul Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Acar, Konya ve ülke adına gururlu olduklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2023-11-01-at-11-43-40-1.jpeg

ACAR: BU GURUR KONYA’NIN

Acar, yaptığı açıklamada, “1250 çalışan, 120 bin metrekare üretim alanımız, 100’ün üzerinde ülkeye ihracat ile Konyamız ve ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Her geçen gün sağlıklı bir şekilde büyüyoruz. Bu rakamlarla da tescilleniyor. İSO İkinci 500 Listesi’nde 116 sıra birden yükseldik. Türkiye’nin 679. Büyük firması olduk. Türkiye İhracatçılar Meclisi İhracat Şampiyonları Listesi’nde de 624. Sırada yer aldık. Üretim, istihdam, ihracattaki azim ve başarımız rakamlara yansıyor. Çalışmaya, üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz. Bu gurur hepimizin” ifadelerini kullandı.

YILDIZ PUL HAKKINDA

Yıldız Pul Konya’ da 1968 yılında Merhum İsmail ACAR tarafından Yıldız Enjektör ve Rekor Pulları adı ile kurulmuş ve günümüzde dünya devleri ile çalışacak tecrübe, bilgi ve teknolojik güce ulaşmıştır. Pul ve conta üretimi ile başlayan serüven bugüne geldiğimizde ticari araçların birçok parçasını üretebilir hale gelmiş ve her geçen yılda yeni ürünleri ve ürün gruplarını üretim portföyüne dahil ederek devam etmektedir. Yıldız Pul Otomotiv bugün 120.000 metrekare alana yayılmış modern tesisi, yüzlerce çalışanı, geniş ve teknolojik makine parkuru ile farklı lokasyonlarda üretim yapmakta ve otomotiv sanayisinin ihtiyacı olan ürünleri üretmektedir. Yıldız Pul tasarım ve Ar & Ge bölümünden başlayıp üretilen tüm ürünlerin proseslerini kendi bünyesinde bulundurarak kalitede istikrar sağlayan bir marka haline gelmiştir. Yıldız Pul, kurmuş olduğu kalite yönetim sistemi ile otomotiv sektöründe önemli bir rolü olan IATF 16949:2016 ve ISO 9001:2015 Kalite belgelerine sahiptir. Firma ürünlerini 2007 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışı pazarlarda satış ve dağıtım amacıyla VADEN ORIGINAL markasını oluşturmuştur. 2018 yılından itibaren ilk 1000 ihracatçı firma arasında ve üretimden satışlarda ilk 1000 üretici firma arasında yer almıştır. Firmanın hedefi ise sektöründe öncü bir firma olmak ve VADEN ORIGINAL markası ile OEM ‘e ürün tedarik etmektir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum