Konya’daki bu çadırın altında Mevlana var

Konya’daki bu çadırın altında Mevlana var
 Editör
Hz. Mevlana’nın Vuslatı’nın 750. yılı anma etkinlikleri kapsamında Mevlana Meydanı’nda kurulan Selçuklu Çadırı, birbirinden güzel kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinliklerin ana teması ise Mevlana oluyor

Hazreti Mevlana, vefatının 750’nci yıl dönümünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya’da düzenlenen birbirinden anlamlı etkinliklerle anılıyor.

6ab3c1d9-0046-47f4-a652-f0d5a426dcd7.jpg

‘Şeb-i Arus’ anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve son 7 yıldır Konya’da bir gelenek haline dönüşen ‘Türbeönü Buluşmaları’ yerli ve yabancı misafirlerden oldukça ilgi görüyor. Mevlana Meydanı’nda kurulan Selçuklu Çadırında gerçekleştirilen etkinliklerde, alanında uzman akademisyen, sanatçı, yazar ve tasavvuf üstatlarının konuk olduğu ‘Vuslat Vakti Sohbetleri’nin yanı sıra, yerli ve misafir ülkelerin müzik grupları, çadırı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere tasavvuf müziği dinletisi icra ediyor.

9a498c8f-07c3-4727-a9fb-6d24ba9e43aa.jpg

‘Türbe Önü Buluşmaları’ programlarıyla günümüz insanına, büyük mutasavvıf ve mütefekkir Hazreti Mevlana ile Mevlevilik yoluna, irfanına, tarihine, geleneğine ve sanatına hizmeti geçenler ile buluşmalar gerçekleştiriliyor. Bu yılki etkinlikler kapsamında, Prof. Dr. Ali Öğe, H. Kudsi Sezgin, Mehmet Emin Parlaktürk, Kağan Ulaş, Prof.Dr. Ramazan Altıntaş, M. Sadreddin Özçimi, Esin Çelebi Bayru, Ender Doğan, Uğur Kaya, Ahmet Poçanoğlu, Mustafa Holat, Ahmet Sami Küçük, Ömer Faruk Belviranlı, Mehmet Fatih Çıtlak, Ahmet Özhan, Tevfik Soyata, Dr. Naci Bakırcı ve Prof.Dr. Ali Akpınar konuk olarak, yerli ve yabancı misafirlerle bir araya gelecek.

319ee838-7ea2-478f-b1f5-6f6a4932486a.jpg

Alanında uzman ve birbirinden değerli konuşmacılar ile sohbet, muhabbet ve meşk yapılan çadırda ayrıca misafirlere çeşitli ikramlarda da bulunuluyor. ‘Türbeönü Buluşmaları’ programları, 17 Aralık tarihine kadar her gün 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirirken, Selçuklu Çadırı saat 23.00’e kadar ziyaret edilebiliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.