Konyalı isim Ankara’da belediye başkanı olmak istiyor

Konyalı isim Ankara’da belediye başkanı olmak istiyor
 Muhabir
2009-2019 arasındaki 10 yıllık dönemde Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Konya Seydişehir doğumlu Mustafa Ak, Keçiören Belediye Başkanlığı için yeniden aday adayı olduğunu ilan etti

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ne gidilen süreçte belediye başkanı olmak isteyen isimler partilerin il veya ilçe teşkilatlarına aday adaylığı için başvuru yapıyor.

AK Parti’de aday adaylığıyla ilgili süreç, herhangi bir uzatmaya gidilmezse 22 Kasım Çarşamba günü (yarın) mesai bitimiyle birlikte sona erecek.

Bu süreçte AK Parti’den aday adayı olmak için başvuru yapan isimler arasında 2009-2019 yılları arasında iki dönem Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Konyalı isim Mustafa Ak da bulunuyor.

mustafa-ak2.jpg

2019 yılında yapılan seçimlerde belediye başkan adayı olmayan Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu. Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden kısa bir süre önce istifa ederek Ankara’ya gitti ve Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu AK Parti’nin Ankara İl Teşkilatı’na beyan etti.

İstifa süreciyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Mustafa Ak, “4 yıldır sürdürdüğüm Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevinden Keçiören'den Belediye Başkanlığı Adaylığı için istifa ettim.

Bu süreçte bana bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce'ye çok teşekkür ediyorum. Sakarya'ya ve Sakaryalılara hizmet etmek benim için gurur verici bir vazifeydi. Çok güzel anılarla ayrılıyorum, güzel insanları tanıdım, iyi dostlar edindim” dedi.

mustafa-ak.jpg

MUSTAFA AK KİMDİR?

1964 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğan Mustafa Ak, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. İstanbul'da özel sektörde yönetici olarak görev yaptıktan sonra 1991'de Ankara'da basın, yayın ve matbaacılık alanında faaliyet gösteren bir işletme kurdu.

Aktif siyasete 2001 yılında AK Parti’nin kurulması ile birlikte AK Parti’de başlayan Mustafa Ak, Ankara İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti Siyaset Akademisi'nin Ankara Koordinatörü olarak görev yapan Mustafa Ak 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilerek Keçiören’e hizmet etti. Yerini 2019 yerel seçimlerinde iki dönem aradan sonra tekrar başkan seçilen Turgut Altınok'a bıraktı.

Kasım 2019 itibarıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmaya başlayan Mustafa Ak, Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı olmak için kısa bir süre önce bu görevinden istifa etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum