Mahmut Demir'in adı Türkiye Güreş Şampiyonası'nda yaşatılacak

Mahmut Demir'in adı Türkiye Güreş Şampiyonası'nda yaşatılacak
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu:Gerçekleştirilecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ülkemiz için, Türk sporu ve güreşi için çok önemli bir şampiyona olacak.

Türkiye Güreş Federasyonu kapsamında Konya'da organize edilen Mahmut Demir Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile eski milli sporcu Mahmut Demir katıldı.

Başkan Eroğlu, '' Yaşayan değerlere sahip çıkmak nedeniyle Türkiye şampiyonalarının yapıldığı ilde varsa o ilin şampiyonu yoksa Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarından birinin adını verme kararı aldıklarını dile getirdi.

Son iki yıldır bu geleneği sürdürdüklerini söyleyen Başkan Eroğlu, ''Bundan sonra da devam ettirmeye çalışacağız. Gerçekleştirilecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ülkemiz için, Türk sporu ve güreşi için çok önemli bir şampiyona gerçekleşecek. Olimpiyat oyunlarında 2021 yılında yapılmayan altın madalyaları Türk güreşi olarak tekrar şahsımıza almak istiyoruz. Bunun için de gece gündüz demeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu şampiyonanın bu tarihte olmasının sebebi 12-18 şubat tarihleri içerisinde Büyükler Avrupa Şampiyonası'nın Romanya'da başlayacak olmasıdır. Bu Türkiye şampiyonalarını aradan çıkartıp Avrupa şampiyonalarında tekrar tarih yazmak adına için ne isteniyorsa yapacağız. Avrupa şampiyonalarında 2022 ve 2023'te 17 madalyaya ulaşmış, 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya almış bir federasyonuz. Takım halinde 2023 yılında grekoromen güreşte Avrupa şampiyonu olmuş, serbestte ikinci olmuş bir Türk güreşinden bahsediyoruz. Kutlu yürüyüşümüze, başarıdan başarıya hareket etmeye devam edeceğiz''.

Güreş sporunun Türk örf ve geleneğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Vahdettin Özkan ise "Kulüplerimizle beraber, belediyelerimizin ve kamunun da bu işe çok daha müdahil olması ayrı bir kıymet ifade ediyor. Federasyonumuzu tebrik ediyorum, milletimizin hissiyatına tercüman olarak Türk bayrağını uluslararası arenada dalgalandıran milli sporcularımız adına şampiyonanın düzenlenmiş olmasının ayrı bir kıymeti olduğunu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Adının verildiği bir şampiyona görmüş olmanın şahıs adına gururlandırdığını ifade eden Mahmut Demir de bu sebeple Eroğlu'na teşekkür etti.

Şampiyonanın ikinci gününde 57, 65 ve 74 kiloda müsabakalar yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.