Merkez Bankasının faiz kararı

Merkez Bankasının faiz kararı
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:-"Faizlerin düşmesini yatırımlar açısından olumlu bir sinyal olarak görüyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, faizlerin düşmesini yatırımlar açısından olumlu bir sinyal olarak gördüklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasının 20 Nisan tarihli Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz indirimiyle ilgili aldığı kararı değerlendirdi.

Merkez Bankasının, bekledikleri gibi faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürdüğünü anımsatan Zeytinoğlu, "Enflasyondaki iyileşme ile bu indirimi bekliyorduk. Önümüzdeki aylarda da enflasyonun düşeceğini tahmin ediyor, Merkez Bankasının bu düşüşe paralel olarak faiz indirimini sürdürmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimini, bankaların da kredi faizlerine yansıtmasını beklediğini vurgulayarak, “Umarız bu indirim bankaların özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerine ivme kazandırır. Faizlerin düşmesini yatırımlar açısından olumlu bir sinyal olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.