Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası

Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası
Bodrum'da başlayan 1. ayak yarışlarında 150 sporcu mücadele ediyor- Kayalık bölgelerden geçtikleri sırada düşen bazı sporculara sağlık ekiplerince müdahale edildi

MUĞLA (AA) - Motosiklette Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Bodrum ilçesinde devam ediyor.

Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda gerçekleştirilen yarışların ikinci gününde, bazı sporcular, kayalık etaplardan geçtikleri sırada dengelerini kaybederek düştü. Alanda bulunan görevlilerce parkur dışına alınan sporculara, sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Dizman, gazetecilere yaptığı açıklama, yarışların güzel bir havada devam ettiğini söyledi.

Yarışlara katılımın oldukça fazla olduğunu anlatan Dizman, "Yarışlar Bodrum'un güzellikleriyle devam ediyor. 226 katılım vardı, 180 yarışmacı teknik kontrolden geçti bunlardan 150'si yarışmada mücadele ediyor." dedi.

Dizman, zaman zaman kazaların da yaşandığını ifade ederek, yarışların büyük bir rekabet içinde geçtiğini vurguladı. Sporcuların hem rakipleriyle hem de doğayla mücadele içinde olduğunu belirten Dizman, "Heyecanlı ve güzel etaplarımız yarışmacılarımızı bekliyor." diye konuştu.

Fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı yarışlarda sporcular doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan extreme ve enduro test etaplarından oluşan parkurda yarışıyor.

Muğla bölgesinin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yarışı izlemeye gelen vatandaşlar da keyifli dakikalar yaşıyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.