Myanmar'da Yapılacak Seçimler

Myanmar'da Yapılacak Seçimler
ABD yönetimi, Myanmar'da yapılacak seçimlerde Müslüman adayların reddedilmesinden kaygı duyduğunu açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'da 8 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde, Müslüman adayların hemen hemen tamamına tekabül edecek şekilde 100 civarında adayın başvurusunun kabul edilmemesinden kaygı duyduğunu belirtti.

Bakanlık Sözcüsü John Kirby yazılı açıklamasında, "ABD, Myanmar'da yaklaşan genel seçimlerde, yarısından fazlası vatandaşlık sorunlarıyla alakalı gerekçelerle tahmini olarak 100 adayın başvurularının reddedilmesinden kaygı duymaktadır. İlgili yetkililerce spesifik nedenler ortaya konulmaksızın, aralarında bazı mevcut parlamento üyelerinin de bulunduğu Müslüman adayların hemen hemen tamamının reddedildiğine dair haberlerin farkındayız" dedi.

Bu seçimlerin Myanmar halkı ve geleceği için hayati önemde olduğunu vurgulayan Kirby, "100 civarında adayın şeffaf olmayan ve ayrımcı bir süreçle reddedilmesinin Myanmar halkı ve uluslararası camianın bu seçimlere olan güvenini zedeleme riskini taşıdığını" kaydetti.

Kirby, Myanmarlı yetkililere bu endişelerin giderilmesi ve seçimlerin ülke için ileri bir adım oluşturmasının sağlanmasına yönelik çabalarını ikiye katlamaları çağrısında bulunduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.