Sare Davutoğlu, Konya'da KADEM temsilciliğini açtı

Sare Davutoğlu, Konya'da KADEM temsilciliğini açtı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, merkezi İstanbul'da bulunan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliğinin açılış törenine katıldı.

Davutoğlu, Kent Meydanı'ndaki Konya evlerinde bulunan derneğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, KADEM üyelerini tebrik etti.

Derneğin Konya temsilciliği için kısa sürede çok nezih bir bina hazırlandığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu konuda hazırlığa destek olan bütün yerel otoritelerimize de çok teşekkür ediyorum. KADEM'in kadın ve erkeği karşı karşıya getirmeden adaletli bir yaklaşımla aile bütünlüğüne de büyük önem atfederek, yaptığı ve yapacağı bütün çalışmaları çok önemsiyorum. Kendilerine bu yolda başarılar diliyorum."

KADEM Başkanı Sare Aydın ise derneğin 2013 yılında kurulduğunu ancak kadının demokrasiye katılımının, toplumsal ve sosyo-ekonomik hayatın kalkınmasında önemini vurgulamak adına çalıştıklarını ifade etti.

Hükümetin ilgili birimlerine ve bakanlıklarına projelerini ileterek kadın hayatının kolaylaşmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"Sadece İstanbul'daki derneğin kendi ile sınırlı kalacağını düşündük. Türkiye'nin gerçeğinden yola çıkan, ailenin birlikteliğini önemseyen kadınımızın sorunlarına destek olmak ve onlara yönelik projeler üretmek yalnız İstanbul ile sınırlı kalmamalıydı. Bütüncül anlamda bir kadın hareketi düşünerek Gaziantep'te ve Denizli'de temsilcilik açtık. Şimdi de Konya'da açarak kadının statüsüne kavuşmasında gerekli desteği temsilcilik ofislerimizde vermeyi arzu ediyoruz."

Açılışa, Sümeyye Erdoğan, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve çok sayıda kadın katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.