SGK İl Müdürü Kayış'tan Belediye Başkanı Aydın'a ziyaret

SGK İl Müdürü Kayış'tan Belediye Başkanı Aydın'a ziyaret
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürü Mustafa Kayış, "Sosyal Güvenlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti

SİVAS (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sivas İl Müdürü Mustafa Kayış, "Sosyal Güvenlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, SGK İl Müdürü Kayış ve kurum yöneticileri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Aydın, SGK haftasının hayırlar vesile olması temennisinde bulunarak, "Geçmişte çok az kişi için önemli olan sigortalı çalışma, bugün yapılan reformlarla büyük önem arz ediyor, bu noktada sosyal güvenlik bilinci oluştu. Kayıt dışı ekonomiye karşı alınan önlemler hem işverenler hem de çalışanlar açısından çok önemli hale geldi. Ülkemizde yaşayan herkesin sosyal güvenliğinin olması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple yapılan çalışmalar çok önemli." ifadelerini kullandı.

SGK İl Müdürü Kayış ise, SGK Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kayış, şunları kaydetti:

"Ülkemizde, 10 yıl önce yapılan Sosyal Güvenlik Reformu ile kayıt dışı ekonomide büyük bir mücadele başladı. Geçmişte yüzde 50 seviyesinde olan bu rakam bugün yüzde 35 seviyesinde. İlimizde de daha düşük durumda. Önümüzdeki 10 yılda bu sayıyı yüzde 10 seviyesine çekmeyi hedefliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.