TISİAD Genel Başkanı Kılıç:

TISİAD Genel Başkanı Kılıç:
"Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması Irak'ta iş yapan ihracatçılara ve işverenlere adeta bayram yaşattı"

MERSİN (AA) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlamasının Irak'ta iş yapan ihracatçılara ve işverenlere adeta "bayram" yaşattığını belirtti.

Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır’dan Kuzey Irak'a direk uçak seferlerinin başlamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Bu gelişmenin, iki ülke arasındaki ilişkilere de katkı sağlayacağını belirten Kılıç, "Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması Irak'ta iş yapan ihracatçılara ve işverenlere adeta bayram yaşattı." ifadesini kullandı.

Kılıç, Irak'ın son yıllarda Türkiye için önemli bir ihracat pazarı haline geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması tarihi bir adımdır. Bu seferlerin başlamasıyla Kuzey Irak ile ilişkiler bir adım daha ileriye taşınacak. İş adamları en az 7 saat süren karayolu yolculuğundan kurtulacak, artık daha güvenli bir şekilde seyahat edecek. Sosyal ve ticari hayatımıza bu seferler ivme kazandıracaktır. Yatırımlarını denetlemek için bölgeye gidemeyen birçok iş adamı yatırımlarını askıya almıştı. Şimdi Erbil’e güven içinde direkt uçacaklar. Bu uçuşlarla hem ekonomik hem de sosyal anlamda daha da yakınlaşmış olacağız. Irak'ta yaşanan ekonomik krizden dolayı ticaretimiz her ne kadar düşmüş olsa da bu seferlerle birlikte yine eski hacmine dönecektir.”



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.