Trompet sanatçısı Maalouf hayranlarıyla buluştu

Trompet sanatçısı Maalouf hayranlarıyla buluştu
İSTANBUL (AA) - Trompetin usta ismi Ibrahim Maalouf, kadınlara adadığı "Red&Black Light" adlı yeni albümüyle, hayranlarıyla buluştu.Volkswagen Arena'da...

İSTANBUL (AA) - Trompetin usta ismi Ibrahim Maalouf, kadınlara adadığı "Red&Black Light" adlı yeni albümüyle, hayranlarıyla buluştu.

Volkswagen Arena'da özel ışık gösterileri eşliğinde sahne alan sanatçı hayranlarına, "Sizler dünyanın en iyi dinleyicilerisiniz." diyerek iltifat etti.

Maalouf Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Red&Black Light ekibi için, hayatımızın en önemli varlığı kadınlar. Bu albümü ailemin kadınlarına adadım. Hayatımın en önemli elementi benim için ailemin kadınları. Çünkü bizi bir arada tutan ve güçlü olanlar onlar. Eğer bunu erkeklere bıraksalardı sonu hüsran olurdu. Bu nedenle de her şarkının anlamı, bizim için en önemli olanlarla ilgili." diye konuştu.

Konserlerinin biletleri günler öncesinden tükenen sanatçı, 2 saati aşkın süre sahnede kaldı. "Elephant’s Tooth" şarkısı ile konsere başlayan Maalouf, "Nomad Slang", "Run the World" ve "Ya Hala" isimli sevilen şarkılarını da yorumladı.

Konseri yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Geleneksel üç supablı trompet yerine babası Nassim Maalouf'un icat ettiği çeyrek tonların çalınmasına imkan veren dört supablı trompeti çalan Lübnanlı müzisyen, Pozitif Live organizasyonu ve Radyo Voyage'ın sponsorluğunda sahne aldı.

Arap ezgileriyle buluşturduğu caz müziğini, elektronik ve pop altyapılarla besleyen Maalouf, Elvis Costello, Sylvia Schwartz ve Sting gibi dünyaca ünlü isimlerle çeşitli projelere imza attı.

Başarılı sanatçı, trompetçi Nassim Maalouf ile piyanist Nada Maalouf'un oğlu, yazar Amin Maalouf'un da yeğeni.

Gerard Boulanger'ın öğrencisi olan İbrahim Maalouf, 15 yaşındayken seslendirdiği Bach'ın No. 2 Brandenburg Konçertosu ile müzik kariyerine adım attı.

İlk albümü "Diasporas"ı 2007'de yayımlayan sanatçı, 2009'da "Diachronism", 2011'de "Diagnostic", 2012'de "Wind", 2013'te "Dia" ve "Illusions", 2014'te "Au Pays D'Alice" albümlerini sanatseverlerle buluşturdu. Sanatçı 2015'te ise "Kalthoum" ile "Red & Black Light" albümlerini yayımladı.

Rayonnement Regional de Paris Konservatuarı'nda klasik müzik öğrencilerine doğaçlama dersleri veren sanatçı, 2010'da Fransız Caz Ödülleri'nde "Yılın Enstrümantal Keşfi" ödülüne layık görüldü, 2014'te ise Fransız Müzik Ödülleri'nde "En İyi Uluslararası Müzisyen" ödülünü kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.