Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü

Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü
KOTO Başkanı Özdağ:- "Tüm olumsuzluklara rağmen ülke ekonomimiz geçen yıl yüzde 4'le dünya ortalamasının üzerinde büyüyerek önemli bir başarı yakalamıştır"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Türkiye'nin geçen yıl yüzde 4 büyümesinin önemli bir başarı olduğunu bildirdi.

Özdağ, geçen yılın büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, TÜİK verilerine göre üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurtiçi hasılanın 2015'te bir önceki yıla göre sabit fiyatlarla yüzde 4 artışla 131 milyar 289 milyon lira olduğunu hatırlattı.

Geçen yılın siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımların ertelenmesi, küresel finans piyasalarında dalgalanma, artan jeopolitik gerginlikler ve Avrupa Birliği'nde (AB) devam eden durgunluk gibi ekonomik gelişmelere sahne olduğuna dikkat çeken Özdağ, "Tüm olumsuzluklara rağmen ülke ekonomimiz geçen yıl yüzde 4'le dünya ortalamasının üzerinde büyüyerek önemli bir başarı yakalamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, tarım, sanayi ve hizmetler sektör kalemlerinin hemen hepsinde görülen güçlü satış trendinin Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen büyüme hedefinin yakalanmasını sağladığını vurgulayarak, "Orta ve uzun vadede sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına geçebilmek için öncelikli yapısal reformların hızla uygulamaya konulması gerekmektedir. Bu nedenle önümüzdeki 6 aylık süreçte iş dünyası için sunulan reform hareketlerinin hayata geçirilmelidir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.