Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü

Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu: - "2015 yılı büyüme rakamı tahminlerimizin üst sınırında gerçekleşti. Tüm olumsuz koşullara rağmen bir önceki yılın bir puan üzerinde yüzde 4 olarak gerçekleşen büyüme, morallerimizi düzeltti"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2015 büyüme rakamlarının tahminlerinin üst sınırında gerçekleştiğini bildirdi.

Zeytinoğlu, geçen yılın büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, TÜİK verilerine göre üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurtiçi hasılanın 2015'te bir önceki yıla göre sabit fiyatlarla yüzde 4 artışla 131 milyar 289 milyon lira olduğunu hatırlattı.

Türkiye ekonomisinin geçen yılki büyüme performansını olumlu değerlendirdiklerini vurgulayan Zeytinoğlu, "2015 yılı büyüme rakamı tahminlerimizin üst sınırında gerçekleşti. Tüm olumsuz koşullara rağmen bir önceki yılın bir puan üzerinde yüzde 4 olarak gerçekleşen büyüme, morallerimizi düzeltti." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, ihracatın büyümeye etkisinin zayıf olmasına karşın gerçekleşen büyüme performansının Türkiye ekonomisinin gücünü gösterdiğini aktararak şunları kaydetti:

"Komşu ülkelerle olan ilişkilerimizdeki ılımlı ortam Türkiye ekonomisi için çok daha pozitif sonuç yaratacaktır. Ayrıca, bu büyüme oranına Suriye'den gelen 3 milyon mültecinin de katkı verdiğini düşünüyoruz. Sanayinin büyümeye katkısı yetersiz kaldı. 2015'te imalat sanayisinin GSYH içerisindeki payı yüzde 15,8'den yüzde 15,6'ya geriledi. Her zaman vurguladığımız gibi imalat sanayinin GSYH'deki katkısının artması sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlayacaktır. Bu payın arttırılmasının kalkınma planlarında yer alacak şekilde hedeflere konması gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.