Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Milletimizin geleceğine ve barış ortamına kasteden bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyorum"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletin geleceğine ve barış ortamına kasteden Ankara'daki hain terör saldırısını, şiddet ve nefretle lanetlediğini bildirdi.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçlerin, toplumsal barış ve huzuru bir kez daha hedef aldığını belirtti.

Saldırıda, 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini, yüzlerce vatandaşın ise yaralandığını hatırlatan Torun, "Elbette ulus olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.

Geçmişte, terör örgütüyle masaya oturulduğunu, örgütün meşrulaştırıldığını ileri süren Torun, şunları kaydetti:

"Bu hain saldırıyla, Cumhuriyet iradesini içselleştirememiş, değerlerini anlayamamış, algılayamamış, cumhuriyetle kavgalı bir zihniyetin bu ülkeyi yönetemediği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, akıl dışı politikalarla yaşanan krizleri yönetemeyen iktidar sahiplerini bu sorumluluğun gereğini yerine getirerek istifa etmeye davet ediyorum. Milletimizin geleceğine ve barış ortamına kasteden bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.