Ukrayna’dan karşı hamle geldi

Ukrayna’dan karşı hamle geldi
Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’da, Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerini durduran yargıç hakkında Ukrayna Başsavcılığı dava açtı.

Kırım Tatar Milli Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde faaliyetlerini durdurma kararı alan Yargıç Natalya Terentyeva hakkında, ırk eşitliği, ulusal köken ve dini inançlara dayalı olan vatandaşların hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle Ukrayna Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Ukrayna Başsavcılığı açıklamasında, “Natalya Terentyeva, Ukrayna’nın yürürlükteki yasalarına karşın, yasadışı olarak kurulan Kırım Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak atanmayı kabul etmiştir ve Kırım Tatar Milli Meclisi’ni aşırı örgüt olarak tanımıştır” denildi.

Rusya’nın Kırım’a atadığı Savcı Natalya Poklonskaya geçtiğimiz günlerde Kırım Tatar Meclisinin aşırı örgüt kapsamına alınması için Kırım Anayasa Mahkemesine başvurmuş ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar Kırım Tatar Meclisi’nin tüm faaliyetlerinin durdurulması kararını vermişti. 2 gün önce sonuçlanan mahkeme kararı neticesinde Kırım Tatar Meclisi’nin tüm faaliyetleri durdurulmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.