Yeni doğan oğlak süt vermeye başladı

Yeni doğan oğlak süt vermeye başladı
Bayramiç'te 4 günlük oğlak yavrusunun memelerindeki şişliği fark eden sahibi, süt geldiğini görünce şaşırdı- ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş:- "Yeni doğmuş, dolayısıyla anne çok yüksek verimli olabileceği için hormonlarının seviyesi yü

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir üreticinin saanen cinsi oğlağı, doğumunun 4'üncü gününde süt vermeye başladı.
İlçede yaklaşık 18 yıldır hayvancılıkla uğraşan Ramazan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saanen ırkı damızlık 40 keçisi bulunduğunu söyledi.
Aydın'ın Söke ilçesine damızlık olarak Fransa'dan getirilen bir tekeyi geçen yıl 3 bin liraya aldığını belirten Çetin, "Bu yıl doğan oğlaklarım bu tekeden. Yavrulardan birinin, doğumunun 4'üncü gününde farklı yürüdüğünü gördüm. Hayvanın neden böyle yürüdüğünü anlamak için kucağıma aldığımda memelerinde şişlik fark ettim. Sağmaya başladığımda süt geldi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım" diye konuştu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Savaş ise yavrudan süt gelmesinin annesinden aldığı hormonlar nedeniyle olabileceğini ifade etti.
Yüksek verimli hayvanlarda bu tür durumlara rastlanabileceğini dile getiren Savaş, "Yeni doğmuş, dolayısıyla anne çok yüksek verimli olabileceği için hormonlarının seviyesi yüksek. Muhtemelen oğlağın verimi de yüksek olacak" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.