1. Karapınar Lavanta Festivali başladı

1. Karapınar Lavanta Festivali başladı
Karapınar'da düzenlenen "1. Karapınar Lavanta Festivali" Acıgöl Lavanta Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

Karapınar'da düzenlenen "1. Karapınar Lavanta Festivali" Acıgöl Lavanta Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

Festivale gelen İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve beraberindekiler Lavanta Bahçesi'ni gezerek kurulan yöresel ürün stantlarını ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Lavanta Bahçesi’nde temsili Lavanta hasadını gerçekleştirildi.

Etkinliklerde çocuklara yönelik oyunlar, Karapınar Doğa ve Uçuş Sporları Derneği paraşüt gösterisi, Konya Bando Takımı gösterisi, Palyaço ve sihirbazın illüzyon gösterisi yapıldı.

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, "Karapınar, Acıgölü, Meke Gölü, Çıralı Gölü, Meyil Gölü, Karacadağ ve Mimar Sinan eserleriyle külliyesiyle tarihi çeşmeleriyle, su kemerleriyle kıymetli daha nice tarihi eserleriyle ilçemiz çok kıymetlidir. Tarım, hayvancılık, enerji ve dördüncüsü de turizm şehri haline getireceğiz. Karapınar gelenekleriyle, görenekleriyle, yöresel yemekleriyle kültür şehridir" dedi.

aa-20220731-28541113-28541104-1-karapinar-lavanta-festivali-basladi.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise ilçede geçen yıl ekimine başlanan lavanta bitkisinin bölge iklimine ve toprağına uygun bir bitki olduğunu belirterek, "Dünya'nın Nazar Boncuğu Meke Gölü, Karacadağ Bölgesi’nde Acıgöl, Göktepe Yamaç Paraşütü alanı ile bütünleşen turizm lokasyonu olarak açılması Lavanta Festivali Kaymakamlık Proje Koordinasyon Birimi, Belediyemiz ve KOP destekleriyle 35 Bin metrekarelik Lavanta Bahçesi oluşturuldu. Konya - Adana çevre yolu güzergahında günde en az 14 bin aracın geçtiği ve bazı mevsimlerde 20 bin araca ulaştığı bu bölgede bulunan Meke Gölü, Acıgöl, Göktepe, Lavanta Bahçesi ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri görüyoruz. Bu turizm açısından sevindiricidir. Karapınar jeopark alanıdır. Yeryüzü şekilleri bakımından doğa sporlarının ve bu tür etkinliklerin yapılacağı en iyi alanlardır." diye konuştu.

aa-20220731-28541113-28541108-1-karapinar-lavanta-festivali-basladi.jpg

Festivale katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da Karapınar'daki kuruyan Meke Gölü'nü eskiden olduğu gibi su tutar hale getirmek için başlatılan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Etkinlik Hatice Sezen konseri ile son buldu.

aa-20220731-28541113-28541105-1-karapinar-lavanta-festivali-basladi.jpg

aa-20220731-28541113-28541106-1-karapinar-lavanta-festivali-basladi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.