10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
AK Parti milletvekilleri Çam, Külünk, Baybatur ve Köseoğlu Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret etti

TBMM (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ayrı ayrı ziyaret etti.

PMD Başkanı Göksel Bozkurt tarafından karşılanan milletvekilleri, parlamentoda çalışan gazetecilerin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Selva Çam, gazetecilerin çok önemli kamusal bir görevi yerine getirdiğine dikkati çekerek, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında basının önemini bir kez daha gördüklerini söyledi.

Gazetecilere karanfil dağıtan Metin Külünk, PMD'de ziyaretinde anayasa değişiklik teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu. TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesinin 338 oyla kabul edildiğini hatırlatan Külünk, bu sayının daha da artacağını savundu.

Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu yaşandığını, muhalefetin stratejik fikri derinliği olmadan, dünya ve Türkiye gerçeklerini okumadan siyaset ürettiğini belirten Külünk, "CHP, sistem değişikliğiyle ilgili bir şey üretemiyor. Mevcut sistem anayasa üzerinden meşrulaştırılmış ve bu sistem Türkiye'de siyasi kaosların yaşanmasına neden oluyor. CHP iktidar çapsızlığına saplanmış durumda ve bu Türkiye için çok büyük acı. Muhalefetin iktidar olamama kabiliyeti ülke için büyük bir kayıp." dedi.

Ayşe Sula Köseoğlu, TBMM'de basın koridorundaki çalışan gazetecileri tek tek kutladı. Köseoğlu, PMD ziyaretinde de Trabzon'un ilk yerel televizyon kanalının kuruluşunda genel yayın koordinatörü olarak medya sektöründe yer aldığını anımsatarak, gazeteciliğin ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu bildiğini ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminde basın mensuplarının milletin yanında yer alarak, milli iradeye sahip çıktığını vurgulayan Köseoğlu, darbenin engellenmesinde medyanın çok büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Parlamentoda çalışan medya mensupları arasında çok sayıda kadın gazeteciyi görmekten mutluluk duyduğunu belirten Köseoğlu, gazetecilere ikram ettiği yaş pastayı kadın gazetecilerle birlikte kesti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.