14 Aralık’ın 1 numarası Fethullah Gülen

14 Aralık’ın 1 numarası Fethullah Gülen
Türkiye gazetesi yazarı Melih Altınok14 Aralık'ta yapılan operasyonda ilkin 32 kişi olarak açıklanan gözaltı listesinin niye 31 kişiye düşürüldüğünü yazdı.

İşte Altınok'un yazısının ilgili bölümü:

14 Aralık soruşturmasında savcılık 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkarttı. Ancak bu sayı daha sonra revize edildi ve 31’e düşürüldü.

Dün bu muammayı güvenlik bürokrasisinden güvenilir kaynaklara sordum. Edindiğim bilgilere göre ilk liste gerçekten de 32 kişiydi. Ve bir numara da Fethullah Gülen’den başkası değildi.
Olması gereken de buydu. Zira operasyon, Mehmet Doğan ve arkadaşlarının kendilerine komplo kurulduğu yönündeki şikâyetleri üzerine başladı. Gözaltı listesinde,  Pensilvanya’dan aldıkları emri uyguladıkları iddia edilen kişiler yer alırken, “azmettirici” konumundaki Gülen’in olmaması da düşünülemezdi.

Peki, liste niçin revize edildi ve Gülen’in ismi son dakikada gözaltı listesinden çıkartıldı?

Bu sorunun cevabı ise siyasetle değil tamamen pratikle alakalı. Çünkü yurt dışında yaşayan ve resmî ikametgâh adresi bile bulunmayan bir şahsa, ifade vermesi için tebligat yapılmasının pratikte hiçbir anlamı yok. İşte bu “maddi engelden” ötürü de Gülen, ifadesi alınacaklar listesinden çıkartıldı.

Kaynaklarım, şartların oluşması hâlinde Fethullah Gülen’in de 14 Aralık soruşturması kapsamında mutlaka “ifade vereceğini” belirtiyorlar. Bu ilk adım da, önemli bir başlangıç olacakmış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.