15 yaşındaki kızın organları 6 kişiye umut oldu

15 yaşındaki kızın organları 6 kişiye umut oldu
Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen kızın bağışlanan organları ve korneaları, 6 hastaya nakledilecek

ANTALYA (AA) - Antalya'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Rabia Babür'ün organları ailesi tarafından bağışlandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık bir hafta önce Muratpaşa ilçesi, Fatih Caddesinde yolun karşısına geçmek isteyen Rabia Babür'e, Erdinç Gökçe yönetimindeki 07 DH 128 plakalı otomobil çarptı. Babür, kazanın ardından olay yerine çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı.

Rabia Babür'ün dün beyin ölümü gerçekleşirken, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Koordinatörlüğü ekiplerinin görüştüğü aile üyeleri, genç kızın organlarını bağışlamaya karar verdi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden giden bir ekip, genç kızın bağışlanan iki böbreği, karaciğeri ve kalbi ile iki korneasını aldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğünce yapılacak değerlendirmenin ardından organların uygun hastalara nakledileceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.