2. elde güvenilir adres: Etlikoğlu Motors
2021 yılının başında açılan Etlikoğlu Motors, müşterilerine sunduğu düşük kilometreli ve hatasız araçlarıyla kısa sürede hem şehir içi hem şehir dışından sıkça tercih edilmeye başlandı. Araçları kendileri binecekmiş gibi aldıklarını kaydeden firma sahibi Hasan Yıldız, “Önemli olan müşteri memnuniyeti” dedi.
Araç alım satım işine 1980’li yıllarda babasının başladığını aktaran Etlikoğlu Motors İşletme Sahibi Hasan Yıldız, “Babam yaklaşık 9-10 sene araç alım satım işini yaptı ve daha sonra bu işi bıraktı. Bırakmasıyla beraber çiftçilik işiyle uğraştık. Çiftçilik işinde sularımız bitince biz tekrar baba işine döndük. Etlikoğlu ismi ise bizim köyde ki lakabımız. Firmamızın ismini de hem diğer isimlerle karışmasın hem de lakabımızı kullanalım diye Etlikoğlu Motors yaptık. Çünkü online araç satış sitelerine girildiği zaman Etlikoğlu diye arattığınız zaman bir tek ben çıkıyorum. Baktığımız zaman da biz bir aile şirketi kurduk aslında. Kardeşim Zafer Yıldız ve oğlum Deniz Yıldız ile birlikte üçümüz bu işin içinde uğraşıyoruz. 2021 yılının başında dükkânımızı açtık. İyi ve temiz araba satarsan ondan sonra müşteri memnun kalıyor. Arabaları Türkiye’nin her yerinden gelip alabiliyorlar” diye konuştu.

HATASIZ ARAÇLAR ALIP SATIYORUZ
Etlikoğlu Motors’da her segmentte araç bulunduğuna dikkat çeken Hasan Yıldız, “A, B ve C segmenti arabalarımız var. Yani yüksekten başlıyor tabii çok lüks olmamak kaydıyla, her bütçeye uygun arabalarımız var. Bizim tek şartımız aldığımız arabalara kendimiz binecekmişiz gibi alıyoruz. O yüzde satarken de bir sıkıntı yaşamıyoruz. Araçlarımızın kilometresi düşük oluyor ve ağır hasar kayıtlı kesinlikle çalışmayız. Genellikle yüzde 99 oranında hatasız-boyasız araba alıp satıyoruz. Kilometreleri genelde modeline bağlı olarak düşük oluyor. Müşterilerimiz bugüne kadar hep memnun oldu” şeklinde konuştu.

KESİNLİKLE EKSPERTİZ YAPILMALI
Yeni araç alacaklara tavsiyelerde bulunan Yıldız, “Araç alırken kesinlikle ekspertiz yapılmalı. Ekspertiz raporlarını ve araç alım belgelerini noterde mutlaka işletsinler. Aracın ruhsatı çıktıktan sonra motoru ile uyup uymadığına ve şase numaralarına baksınlar. Aracın Türkiye bayi çıkışlı olup olmadığını kontrol etsinler. Yurtdışından gelen ithal arabalar rağbet görmüyor. Galeriden almayı tercih etsinler. Şahıslardan araç alırken biraz daha özen göstersinler. Yetki belgesi olan galericiler ile çalışsınlar. Ayakta araç alıp satanla çalışsınlar. Araç sahibi kimse ücreti ona göndersinler” dedi.

ÖNEMLİ OLAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
Etlikoğlu Motors olarak hedeflerinden bahseden Yıldız, “Tepekent’in yapmaya başladığı ve 2022 yılında tamamlanması planlanan Hom Story’nin yanına geçeceğiz. İlerleyen süreçte de daha kaliteli arabalar satarak güzel işlere imza atmak istiyoruz. Konya halkına ve dışarıdan gelen müşterimize mahcup olmamak adına elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Bu noktada da şehir dışından gelen müşterilerimiz havayolu veya tren yolunu tercih ediyorsa gardan ve havalimanından zorluk çekmemeleri adına ulaşım imkânını sağlıyoruz. Para bizde ikinci planda, önemli olan müşteri memnuniyeti. Bütün gayemiz bu” ifadelerini kullandı.

ARAÇ PAZARINDA DARLIK VAR
Araba almayı düşünen kullanıcıların araç alma hususunda biraz acele etmesi gerektiklerine dikkat çeken Yıldız, “Bu sene ekonomide çok çeşitli dalgalanmalar oluyor. Devletimiz faizleri düşürerek, düşük faizli para pompalamak istiyor. Dövizin yükselişine bakmadan faizlerin düşürme politikasına gidilecek. Döviz yükseldikçe araç fiyatları yükselecek. Bu sene sıfır araçlardaki çip krizi sebebiyle sıfır araç çok girmeyecek. Araç almayı düşünenler araçlarını şimdiden alırlarsa karlı çıkacaklar. Pazarda sıfır araç girmediği için darlık var” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR


Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.