20 yıldır değişmeyen tat Perihan Abla’da

20 yıldır değişmeyen tat Perihan Abla’da
Yaklaşık 20 yıldır ev yemeklerinde Konya’ya hizmet veren Perihan Abla Ev Yemekleri, Ramazan’a özel kampanyalarıyla Konyalı ile buluşuyor.

Yaklaşık 20 yıldır ev yemeklerinde Konya’ya hizmet veren Perihan Abla Ev Yemekleri, Ramazan’a özel kampanyalarıyla Konyalı ile buluşuyor. dsc-0500.jpgGıda fiyatlarında yaşanan artışa rağmen Ramazan’da su böreğinde kampanya yaptıklarını aktaran Bekir Gökçil, “Ortalama 3 kilo gelen yuvarlak sinide pişirdiğimiz kıymalı su böreğimizi 190 TL yerine 170 TL’ye indirdik. Lezzetimiz 20 yıldır değişmiyor” dedi.

2002 yılında Zafer’de Şirin Hanım Çeşmesi’nin yanında bulunan dükkânda kurulan Perihan Abla Ev Yemekleri, 20 yıldır Konya’ya hizmet vermeye devam ediyor. 2002 yılında Konya’da birçok yerde ev yemekleri yapan restoranların olmadığını belirten Perihan Abla Ev Yemekleri İşletme Sahibi Bekir Gökçil, “Bu anlamda biz tektik diyebilirim. O günden bugüne kadar lezzetlerimizi sürdürüyoruz. İnsanlara kaliteli ve sağlıklı lezzetler sunmaya çalışıyoruz. Başlıca ürünlerimiz mantı, zeytinyağlı yaprak sarması, su böreği ve içli köfte. Konya’da mantı denilince akla Perihan Abla geliyor. Özellikle mantı ve suböreğine Konyalıların büyük bir ilgi ve talebi var. Gerek şehir içi gerek şehir dışı gerekse yurtdışına gönderim sağlıyoruz. Pandemi döneminde de birçok işletmeye göre işlerimizde artış oldu. Çünkü uzun yıllardır süregelen hizmetlerimiz ve kaliteden ödün vermememiz sayesinde Konyalılar tarafından tercih edilmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

dsc-0517.jpg

SU BÖREĞİ KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Ramazan ayına özel kampanyalarını devam ettirdiklerini aktaran Gökçil, “Ramazan ayında iş yoğunluğumuz 2-3 katına çıkıyor. Son dönemlerde gıda fiyatlarında yaşanan artışa rağmen insanların alım gücünü düşünerek bu Ramazan’da da su böreğinde kampanya yaptık. Şu anda kampanyamızda aktif devam ediyor. Ortalama 3 kilo gelen yuvarlak sinide pişirdiğimiz kıymalı su böreğimizi 190 TL yerine 170 TL’ye indirdik. Haricinde de zeytinyağlı sarma ve mantı da menümüzde mevcut. İkisinin de kilogram fiyatını 110TL’den 90 TL’ye indirdik. Ramazan’a özel fiyat artışına gitmedik. Paket servisimiz devam ediyor. Dileyen müşterilerimiz iş yerimizden de paketlerini alabilirler. Ancak biz paket servisten herhangi bir ücret almıyoruz. Müşterilerimiz Ramazan’da gönül rahatlığıyla sipariş verebilirler” şeklinde konuştu.

dsc-0523.jpg

KALİTE TERCİH SEBEBİ

Üretim noktasında kaliteli ürün kullandıklarını vurgulayan Gökçil, ‘Et temini noktasında 12 yıldır aynı kasabı kullanıyoruz. Un ve yumurtamızı hep aynı yerden tedarik ediyoruz. İnsanlar artık daha fazla kar marjı elde etmek için malzeme kalitesini düşürüyor. Kaliteyi düşürdüğünüz zaman insanlar tarafından tercih edilmemeye başlarsınız. Biz aynı kalitemizi korumanın yanında ürünlerimize zam yapmak yerine aynı fiyat politikamızda devam ediyoruz. Hatta bahsettiğim su böreğinde indirim de yaptık. Kalitenizi bozmadığınız zaman her zaman tercih edilirsiniz’ ifadelerini kullandı.

dsc-1445.jpg

TALEP ÇOK FAZLA

Konya ve İstanbul’da bulunan 2 şubesi ile hizmet veren Perihan Abla Ev Yemekleri, sarmasından su böreğine kadar el yapımı ürünleriyle vazgeçilmez oluyor. İmalathanelerini büyüterek daha kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Gökçil, “Çünkü biz bu işi toptan da yapıyoruz. Yani Konya’daki isim yapmış pastane ve unlu mamullere toptan su böreği veriyoruz. Şu anda çok talep geliyor. Kapasitemiz sınırlı olduğu için kalitemizden ödün vermemek adına şuan için o yerlere toptan ürün veremiyoruz. İlerleyen süreçteki hedefimizde imalathanemizi büyüterek toptan su böreği verdiğimizi noktaları artırmayı hedefliyoruz” dedi.

dsc-1446.jpg

SU BÖREĞİNE LEZZETİ YUMURTA VERİYOR

Su böreğinin olmazsa olmazlarının kullanılan malzemenin kaliteli olmasından geçtiğine dikkat çeken Gökçil, “Biz üretimimizin her aşamasında birinci sınıf hammadde kullanıyoruz. Kaliteli ürünlerle birlikte ustalarımızın el lezzetini katıyoruz. Ustalarımız bu konuda çok hassaslar. Su böreğine lezzet veren yumurtadır. Yumurtanın kıvamı çok iyi olması lazım. Ayrıca kullandığınız unda birinci kalitede olmalı. Çünkü unlarda 6 farklı kalite sınıfı var. Biz birinci sınıf un kullanarak el açması yapıyoruz. 20 yıldır değiştirmediğimiz Konya’nın önde gelen kasabı ile çalışıyoruz. Kıymamızı da bu kasaptan temin ediyoruz. Su böreği yapımı gerçekten çok zor. Bu süreci her kadın yapamıyor. İşimizi severek yaptığımız için bizlere kolay geliyor. Biz işinin ehli olan ustalarımızla çalışarak tamamen el açması yufkalarla ortaya kaliteli bir ürün çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

manti.jpg

İDEAL BİR SU BÖREĞİ İNCE OLUR

Su böreği noktasında tavsiyelerde bulunan Gökçil, “İnsanlarımız su böreği yerken su böreğinin çok kalın olmamasına dikkat etsinler. İdeal bir su böreği ince olur. İçerisindeki yumurta oranı ve kıyma miktarı da kesinlikle özdeşleşmesi lazım. Yani yediğiniz zaman o inceliği ve lezzeti ağızda hissetmeniz lazım. Birçok firma su böreğini çok kalın yapıyor. Bu da hamurlaşmasına, lezzet kaybına ve sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca piyasada bulunan bazı firmalar su böreğini hazır yufkalardan yapıyor. Su böreği el açması yufka ile yapıldığında lezzetli olur. Bu anlamda da en önemli etken su böreğinde inceliği diyebiliriz. İnsanlarımız ürünleri nereden alırsa alsın, alınan ürünün kaliteli ve hijyenik olmasına dikkat etsin. Fiyatına bakarak kaliteli olduğunu düşünmesinler. Bir ürünün en büyük etkenlerinden birisi kullanılan malzemenin kaliteli olmasıdır” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

sarma.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.