2014 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

2014 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda
2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri kabul edildi, tümünün oylaması bugün yapılacak

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri kabul edildi, tümünün oylaması bugün yapılacak son konuşmaların ardından gerçekleştirilecek.

Tasarı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Roman vatandaşlarına bütçeden kaynak ayırdınız mı?" sorusuna, "Biz bütçeden kaynağı bütün vatandaşlarımıza ayırıyoruz. Ama Roman vatandaşlarımıza dönük olarak, seçim beyannamemizde de hükümet eylem planımızda da sosyal ve ekonomik sorunlarının giderilmesi anlamında kapsamlı çalışma yapacağımızı ifade etmiştik. Bu çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakında bu çalışmaları sizlerle paylaşırız. Bütün vatandaşlarımıza daha fazla ve kaliteli eğitim, daha iyi barınma koşulları; Roman vatandaşları TOKİ'den uygun koşullarla konut edindirme ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz" yanıtını verdi.

Ağbal, bütçeyi yaparken, "Şu parayı şu vatandaşımıza ayırıyoruz" demediklerini aktararak, "Bütün mağdur vatandaşlarımız neredeyse AK Parti bugüne kadar orada olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi.

Tarım kesimine bu dönemde önemli destekler verildiğini kaydeden Ağbal, pazar günü yapılacak YGS'ya girecek öğrencilere de başarılar diledi.

Bakan Ağbal, 2016 yılında SGK primlerinin tam ve zamanında ödenmesi durumunda, indirimlerle 22 milyar daha az SGK primi ödeneceğini söyledi.

Herkes için bütçe görüşmelerinin gergin geçtiğini belirten Ağbal, "Bütçe görüşmelerinin doğasında bu var. 2006 yılından beri bütçe görüşmelerinde bulundum. Cevaplarımda, açık bir şekilde tam bilgi vermeye çalıştım" diye konuştu.

- Kürsüye kadın ayakkabısı koydu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, bugünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu anımsatarak, kadınların öldürülmesini protesto etmek için, kürsüye kadın ayakkabısı koyup konuşmasını gerçekleştirdi.

Üstündağ, Demet Karataş'ın Kadınlar Günü'nde kocası tarafından öldürüldüğünü ifade ederek, onu rahmetle andı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin kabul edilmesinin ardından, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümünün oylamalarının yapılması amacıyla birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.