2016 Turizm Eylem Planı'nın açıklanması

2016 Turizm Eylem Planı'nın açıklanması
ÇUKTOB Başkanı Demir:"Hükümet açıkladığı eylem planıyla turizmcinin ve turizmin eski günlerine dönebilmesi için gerekeni şimdilik yapmıştır. Artık top turizm sektöründedir"- "Turizm yatırımcısı Türk turizminin eski şaşalı günlerine kavuşabilmesi için taşı

MERSİN (AA) - Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "2016 Turizm Eylem Planı" ile hükümetin, turizmcinin ve turizmin eski günlerine dönebilmesi için gerekeni şimdilik yaptığını belirtti.

Demir yaptığı açıklamada, eylem planında turizmciler için destek paketlerinin yer aldığını, ödemelerde de kolaylıklar sağlanacağını anımsattı. Birinci eylemde turist getiren A grubu firmalara uçuş başına 6 bin dolar destek sağlanacağını aktaran Demir, sektöre önemli destekler sağlanacağını ifade etti.

Türk turizminin 2016'da canlanacağına inandığını ifade eden Demir, "Hükümet açıkladığı eylem planıyla turizmcinin ve turizmin eski günlerine dönebilmesi için gerekeni şimdilik yapmıştır. Artık top turizm sektöründedir. Turizm yatırımcısı Türk turizminin eski şaşalı günlerine kavuşabilmesi için taşın altına elini koymalı ve farklı pazarlara yönelmelidir. Tatilcilere ülkemizde güvenli bir şekilde tatil yapacağını hissettirmek ve Türkiye'de kendi evlerindeymiş gibi ağırlanacağını aşılamak gerekmektedir. Bu konuda da turizmcimizin gereken hassasiyeti göstereceğine inancım tam" diye konuştu.

- "Küçük acentelere de destek sağlanmalı"

TÜRSAB Mersin Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İbrahim Kırmızıer de açıklanan eylem planıyla sağlanan desteğin çok iyi olduğunu ancak küçük acentelere de çeşitli destekler verilmesi gerektiğini belirtti.

Seyahat acentelerinin zor günler geçirdiğini ifade eden Kırmızıer, "Küçük acentelerin sigortaya ve maliyeye olan borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Devlet bankalarından krediler verilmesini istiyoruz. Çünkü acenteler bu duruma düşünce bankalar kredi vermiyor. Bu tür çıkışlar yapılınca turizmcilerin morali yerine gelir. Bir kan gelir ve iyi bir çalışma olur. Bu çok zor bir şey değil. Borçların biraz da olsa ertelenmesi bizi rahatlatır" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.