2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda
MHP'li Günal'ın, "Sayıştay'a darbe yapıldığı" sözlerine, Maliye Bakanı Ağbal, "Darbe sizin için kelimeden ibaret olabilir. Bu milletin hatıraları, geçmişi kelimeden ibaret olmadığını, demokrasiye ihanet olduğunu biliyor. Sayıştay reformunu yapan bu hüküme

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal arasında "darbe" tartışması yaşandı.

Günal'ın, Sayıştaya darbe yapıldığını söylemesi üzerine Ağbal, "Darbe sizin için kelimeden ibaret olabilir. Bu milletin hatıraları, geçmişi kelimeden ibaret olmadığını, demokrasiye ihanet olduğunu biliyor. Sayıştay reformunu yapan bu hükümettir" karşılığını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Sayıştay'ın denetim raporlarını kuşa çevirmenin Sayıştay'a darbe olduğunu savunarak, "Bütçe denetim hakkımı elimden alan şey darbedir. Son çıkan kanun, darbenin başka unsuru. Kamunun payı 5 de, 10 da olsa denetlenmesini istiyorum" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sayıştay Kanunu'na göre, Sayıştayın yerindelik denetimi yapamayacağını ifade ederek, "Sayıştay yerindelik denetimi mi yapsın diyorsunuz?" diye sordu.

Günal, yerindelikten bahsetmediğini belirterek, Kamu İhale Kurumu ve Kamu Gözetim Kurumunun Sayıştay raporlarında sadece bir paragrafla görüş beyan edildiğini söyledi. Ağbal ise "Denetlenecek birşey yok demek ki" dedi.

Bakan Ağbal, darbe kelimesinin, ülkeyi nereye getirdiğinin bilindiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun "Darbe tanımını siz getirdiniz, yeni darbe tanımı sizindir; faiz, lobi, paralel darbesi tanımı da sizden geldi" sözlerine ise Ağbal, millete uymayanın darbe olduğu yanıtını verdi.

-"Darbe kelimesiyle bir araya getirilemez"

Ağbal, darbe kelimesiyle AK Parti'nin hiçbir şekilde bir araya getirilmeyeceğini vurgulayarak, bunu asla kabul etmediğini ifade etti.

Kelimelerin anlamlarının boşaltılmamasını isteyen Ağbal, "Darbe sizin için kelimeden ibaret olabilir. Bu milletin hatıraları, geçmişi kelimeden ibaret olmadığını, acı olduğunu, demokrasiye ihanet olduğunu biliyor. Hükümet, buna sonuna kadar karşı" diye konuştu.

Günal, kelime üzerinden demagoji yapılmaması gerektiğini belirterek, "Vergi mükellefleriyle uzlaşmada en çok kiminkini sildiniz? Milletin anasına söven, havuz medyasına para veren adamın kaç parasını sildiniz? Kendisi uzlaştığı halde, taksit yaptığı halde uzlaştığı miktarı sıfırladınız mı sıfırlamadınız mı?" sorusunu yöneltti.

Ağbal, Günal'ın söylediklerinin hukuk karşısında hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını, milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar koruduklarını, korumaya devam edeceklerini kaydetti. Ağbal, "Savcı da hakim de kendinizsiniz. Bu ülke darbe yapanları, darbeye yol açanları gördü, görmeye de devam ediyor. Siz neredesiniz ona karar verin " dedi.

Bakan Ağbal, cevabını veremeyecekleri hiçbir şeyin altına imza atmadıklarını, bunların iftira olduğunu söyleyerek, Sayıştay reformunu bu hükümetin yaptığını vurguladı.

Günal, Sayıştay'a darbenin silahla değil, kanunla olduğunu öne sürdü.

Ağbal, Günal'ın eleştirilerinin kişisel olmadığını, kendisine karşı ifadelerinde de kişisel değerlendirme bulunmadığını anlattı.

Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, vatandaşların kendilerini, "Siz orada kavga ediyorsunuz, dışarıda da çay içiyorsunuz" diye eleştirdiklerini dile getirdi. Bilgiç, "Siz de şimdi onu yapacaksınız. Huzur içinde müzakereleri tamamlayayım" temennisinde bulundu.

Günal'ın, Ağbal'a, "Bu kadar siyaset heveslisi olmayın. Maliye Bakanları çok fazla konuşmaz" sözlerine ise Bilgiç, "Babacan, Şimşek'in de neden konuşmadığını soruyordunuz" karşılığını verdi.

Bakanlık bütçesinin görüşmeleri devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.