2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda
MHP İstanbul Milletvekili İhsanoğlu:- "Türkiye, komşuları, müttefikleri, Avrupa Birliği ve Rusya ile münasebetlerini yeniden sağlam komşuluk, dostluk ve ittifak esasları üzerine oturtmalıdır"

TBMM (AA) - MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin, komşuları, müttefikleri, Avrupa Birliği ve Rusya ile münasebetlerini sağlam komşuluk, dostluk ve ittifak esasları üzerine oturtması gerektiğini ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, Dışişleri, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim bakanlıklarının 2016 yılı bütçeleri üzerine MHP Grubu adına konuşmalar yapıldı.

MHP'li İhsanoğlu, milli menfaatin bütüncül olması için dış politika ile iç politika arasında sağlam bir bağ bulunması gerektiğini söyledi.

"Türkiye, Suriye'nin iç savaşının ötesinde Ortadoğu'da yaşanan paradigma değişiminin farkında olmalı" diyen İhsanoğlu, Ortadoğu'da ABD, Rusya ve İran arasında doğan güç dengelerinin de iyi kavranılması gerektiğini belirtti.

Ekmelettin İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye, komşuları, müttefikleri, Avrupa Birliği ve Rusya ile münasebetlerini yeniden, sağlam komşuluk, dostluk ve ittifak esasları üzerine oturtmalıdır.

Bu arada Ortadoğu'da daha ileri bir yalnızlığa mahkum olmamak için Mısır ile ilişkilerimizi yeniden tesis etmek amacıyla diplomatik fırsatları kaçırmamak gerekir. Türkiye'nin milli davası olan Kıbrıs, her zaman dış politikamızın öncelikli meselesi olmalıdır."

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, kamuoyunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının TOKİ benzeri bir kurum olarak algılandığını, buna Bakanlığın icraatlarının yol açtığını savundu.

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, meslek liselerinin önemine değindi. Zuhal Topcu, "Meslek lisesi memleket meselesidir. Meslek lisesinin kalitesini yükseltmezsek çok fazla bir şey yapabileceğinizi ummayın. Şu anda açık liselerde neredeyse 1,5 milyona yakın öğrenci var. Bugün çok yüksek puanlarla, Türkiye'nin gözde okullarının son sınıfları boşalmış durumda. Açık liselerdeki çocuklar nereye gidiyor kontrol edilemiyor" değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.