2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda
Üniversitelerin bütçelerinin oylaması 4 saat sürdü

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, üniversitelerin bütçelerinin oylaması, yaklaşık 4 saat sürdü.

Genel Kurul'da, Dışişleri, Milli Eğitim ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının bütçelerinin kabul edilmesinin ardından, üniversitelerin bütçelerinin oylamasına geçildi.

Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, üniversitelerin ödenek cetvelleri ile gelir cetvellerini okutmadan önce, 108 üniversitenin bütçesi ile 104 üniversitenin kesin hesabının oylanacağını söyledi.

Hamzaçebi, ödeneklerin ve gelir cetvellerinin fonksiyonel kodları ve açıklamasını okunduktan sonra oylama yapılması nedeniyle oylamaların oldukça uzun zaman aldığını anımsattı.

Akif Hamzaçebi, zamandan tasarruf etmek ve tekrardan kaçınmak için önce hangi kodun ne anlama geldiğini açıklayacağını, ardından yalnızca bütçe rakamları okunduktan sonra oylama yapacağını söyledi.

Üniversitelerin bütçeleri bu şekilde oylandı ancak buna rağmen oylama, yaklaşık 4 saat sürdü. Üniversitelerin bütçelerinin kabul edilmesi için yaklaşık bin 300 defa işari oylama yapıldı.

Hamzaçebi, bütçelerin kabul edilmesinin ardından, saat 11.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.