"21. Yüzyılda Bir Alperen Muhsin Yazıcıoğlu" konferansı

"21. Yüzyılda Bir Alperen Muhsin Yazıcıoğlu" konferansı
BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur: - "Muhsin Başkan'ın durduğu yer, Anadolu'nun bin yıllık tarihinden süzülen değerler dünyasıydı. Hep Anadolu kimliğiyle hareket etti. Milli ve manevi değerleri savundu, milletin değerlerine sahip çıktı"

AMASYA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, "Muhsin Başkan'ın durduğu yer, Anadolu'nun bin yıllık tarihinden süzülen değerler dünyasıydı. Hep Anadolu kimliğiyle hareket etti. Milli ve manevi değerleri savundu, milletin değerlerine sahip çıktı." dedi.

Öznur, Amasya Üniversitesi Türk Kültürünü Araştırma Kulübünce Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen "21. Yüzyılda Bir Alperen Muhsin Yazıcıoğlu" konferansında, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilkeli, seviyeli ve tutarlı bir siyaset izlediğini vurguladı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun milli iradeyi savunduğunu, milletin adamı olduğuna işaret eden Öznur, "55 yıllık ömrüne bin yıl sığdıran Yazıcıoğu, bin yıllık terkibin peşinde koştu. Muhsin Başkan'ın durduğu yer, Anadolu'nun bin yıllık tarihinden süzülen değerler dünyasıydı. Hep Anadolu kimliğiyle hareket etti. Milli ve manevi değerleri savundu, milletin değerlerine sahip çıktı." ifadesini kullandı.

Öznur, Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat sürecinde dik bir duruş sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"4 Şubat 1997'de Sincan'da yürütülen tanklar için Genelkurmaya en sert tepkiyi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu verdi. Herkes darbeden korkarken, suspus olurken, köşelerine çekilirken bilge lider Muhsin Yazıcıoğlu ülkeyi felakete sürüklemek isteyen tek partili rejim kurmaya çalışan cuntalara meydan okudu, demokrasiden taviz vermedi. Yazıcıoğlu'nun o yıllarını en iyi anlatan şu söz oldu: 'Namlusunu milletine çevirmiş bir tankı asla alkışlamam.' O hep haklının ve mazlumun yanında oldu ve bu konuda hiçbir zaman taviz vermedi."

Konferansa Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.