Valilik Konya’nın 'Temiz Hava Eylem Planı'nı Güncelledi

Valilik Konya’nın 'Temiz Hava Eylem Planı'nı Güncelledi
 Muhabir
Konya Valiliği, yakıtlara yönelik Mahalli Çevre Kurulu Kararlarını açıkladı

Konya Valiliği, kentin hava kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla yakıtların satışı ve tüketimine yönelik yeni kararlar aldığını duyurdu. Konya Valiliği, kentin hava kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla geçmiş yılları kapsayan "Temiz Hava Eylem Planı"nı, alınan verilerle güncelleyerek 2024-2025 yılını kapsayacak şekilde hazırladı.

Konya Valiliği, kentin hava kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla 2024-2025 Kış Döneminde Konya ili sınırları içinde konut, toplu konut, site, kooperatif, sağlık ve eğitim kurumları, kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi tesisleri ve işyerleri ve benzeri yerlerdeki yakma tesislerinden kaynaklanan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halinde havaya atılan kirleticilerin hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltılarak AB limit değerlerine uyum sürecinin sağlanması ile Hava Kalitesinin Korunması amacıyla 2024-2025 Kış Döneminde alınacak tedbirler ve uygulama esaslarını belirledi.

İl Mahalli Çevre Kurulu gündemdeki konuları görüşmek üzere, Vali Yardımcısı Fatmagül DALMIŞ'ın Başkanlığında 17.04.2024 Çarşamba günü saat 14:00'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü toplantı salonunda toplanarak kararlar aldı.

BELİRTİLEN KARARLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.