23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

TİFLİS (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü çocukların bayramını kutladı.

Gümrükçü, büyükelçilik bahçesinde yapılan kutlamada, çocukların bu bayramı kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükelçi Gümrükçü, çocuklara bu kadar güzel bir günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyduğunu, kendisini minnet ve rahmetle andığını belirtti.

Etkinliğe büyükelçilik yetkililerinin yanı sıra, Yunus Emre Tiflis Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin, TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz ve Türk iş adamları da katıldı.

Gürcistan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) de, 23 Nisan vesilesiyle köylerden gelen onlarca çocuk için etkinlik düzenledi. Levent Gümrükçü, GÜRTİAD Başkanı Kenan Yıldırım, Ziraat Bankası Tiflis Şubesi Müdürü Mehmet Uçar ve birçok Türk iş adamının katıldığı programda Türk ve Gürcü çocuklar beraber oynayarak dans etti, ünlü masal kahramanları ve cücelerin de yer aldığı çeşitli eğlence ve yarışmalara büyükler de katıldı. Programın sonunda çocuklara hediyeler verildi.

Ülkede ilk şubesini 2015 yılı sonunda Batum'da açan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Temsilciliği de başkentte engelli, kimsesiz çocukları ve onların eğitmenlerini ağırladı. Etkinliğe katılan Büyükelçi Gümrükçü burada engelli çocuklarla bir süre oynadı ve fotoğraf çektirdi. Tiflis Alman Hastanesi Müdürü Ramazan Aktaş ve yardımcıları, etkinlik kapsamında MÜSİAD'ın desteğiyle engelli ve kimsesiz çocuklara ücretsiz göz ve diş taraması yaptı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.