24 Ağustos "Akşehir Milli Mücadele Günü" coşkuyla kutlandı

24 Ağustos "Akşehir Milli Mücadele Günü" coşkuyla kutlandı
Milli Savunma Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından 24 Ağustos "Akşehir Milli Mücadele Günü" anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından 24 Ağustos "Akşehir Milli Mücadele Günü" anma etkinlikleri düzenlendi. Program; İstiklal Marşı, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları ve mehteran takımının gösterileri ile başladı. Akşehir Cumhuriyet Meydanında başlayan programa AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, komutanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2023-08-24-at-14-07-59.jpeg

"AKŞEHİR, KURTULUŞ MÜCADELESİNİN İLK DURAĞI"

"Sayın Valim, Sayın Vekilim, Sayın 3. Hava Jet Üssü Komutanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkan Vekilim, Siyasi parti temsilcileri, pek kıymetli protokol üyeleri, değerli basın mensupları, hanımefendiler, beyefendiler ve hemşehrilerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Yıllardır ilçe ölçeğinde kutladığımız Onur Günü’müzü geçen yıl 100. yılında Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın katılımlar ile dolu dolu programlarla kutlamıştık. Bu şekilde kutlamalar ilçe ölçeğinden ulusal ölçeğe taşınmış oldu. Bu sene de 101. yıl kutlamalarında aynı şekilde planlama yapıldı ve yine Milli Savunma Bakanımızın, Genelkurmay Başkanımızın ve Kuvvet Komutanlarımızın da katılımı olacaktı. Ancak son gün Bakan Bey’in Cumhurbaşkanı’mız ile olan programı nedeniyle iptal oldu. Sağ olsun başta Sayın Valimiz, Milletvekilimiz ve il protokolü bizleri yalnız bırakmadı kendilerine teşekkür ediyoruz. 101 yıl önce, Kurtuluş Savaşı ateşinin, kıvılcımlarının oluştuğu ve tüm ülkeye yayıldığı topraklara, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Akşehir’imizin ve ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin, ilk adımlarının, atıldığı topraklarda, Onur Günü kapsamında, bizlerle birlikte olmanızdan, şeref duyduğumuzu, belirtmek isterim.

Akşehir tarihi; zaferlerle dolu, mayası kahramanlık ile yoğrulan, Türk milletinin, asli kimliğini bulma yolunda çıktığı, kurtuluş mücadelesinin ilk durağı, yegâne karargâhıdır. Bütün değerlerimiz yanı sıra, bizleri biz yapan, milli birlik ve kurtuluş ruhunu asla unutmamalı, yabana atmamalıyız. Onlarca yıl önce, ecdatlarımızın canlarını verdiği bu yolda, bizler de elimizi taşın altına koymalıyız."

whatsapp-image-2023-08-24-at-14-58-30-1.jpeg

"101 SENE ÖNCE YAZILAN, O BÜYÜK DESTANIN, İLK ADIMLARI BU TOPRAKLARDA ATILDI"

"Yüzlerce yıl da geçse, bu ruhun, ilk günkü gibi canlı kalacağına, hiç şüphem yok. Bizler var oldukça ve hedefimiz daha ilerisi olduğu sürece, ülkemiz daima “Türkiye Yüzyılı” yaşayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, daha nice başarılara ulaşacağız, bağımsız ve kendine yeten, Türkiye için çalışacağız. Bu zorlu yolda, atalarımızı örnek almak, bize yetecektir. 101 sene önce yazılan, o büyük destanın, ilk adımlarının atıldığı bu topraklarda, ecdadımızın başarıları, bizler için ancak yüz akı, ilham kaynağı olacaktır."

"BUGÜNÜN NESLİNE DÜŞEN, GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK OLACAKTIR"

"24 Ağustos Akşehir Onur Günü kapsamında, unutturmamak için o günleri canlandırıyoruz. Gerek fener alayı geçidi, gerek tarihi temsil mahiyetinde U12 futbol müsabakası, gerekse temsili yürüyüş ile, değerli katılımcılarımıza hem güzel bir deneyim sağlıyor, hem de hafızaları tazeliyoruz. Bu bağlamda, tarihi maçı canlandırmak adına Türk futboluna büyük katkıları olan milli takım forması giymiş Hamit Altıntop, Ümit Karan ve İbrahim Yattara gibi 10 futbolcumuzdan oluşan şöhretler takımımız Akşehir Spor U-12 takımı ile maç yapacaklar. Ayrıca Süper lig takımlarımızın U-12 takımları da turnuva yapıyorlar. Atlı okçuluk, akrobasi gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı bando gösterisi de bugün yapılacak. Dün Mustafa Yıldızdoğan konseri gerçekleştirildi."

whatsapp-image-2023-08-24-at-14-58-30.jpeg

“KAHRAMANLAR CAN VERİR YURDU YAŞATMAK İÇİN”

"Sözlerime Hüseyin Nihal Atsız’ın bir sözü ile son vermek isterim. “Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için” ülkemizi ve aziz milletimizi yaşatabilmek, payidar kılmak için kendi canlarından geçen şehitlerimizin ruhu şad olsun, onları rahmetle ve şükranla anıyorum… Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizin vefat edenlerine rahmet, hayatta olanlarına sağlık ve afiyet diliyorum. Onur Günü’müzün 101. yılını kutlar, saygı ve muhabbetlerimi arz ederim. Kutlamalara katkı veren Milli Savunma Bakanlığımıza, Jandarma Genel Komutanlığına, Valimize, Büyükşehir Belediyemize ve Milletvekilimiz Orhan Erdem Bey’e şükranlarımı arz ederim." •Pakize Şengül

whatsapp-image-2023-08-24-at-14-58-31.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.