25. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması

25. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması
Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Ehara:- "İstanbul Japonca Konuşma Yarışması gibi 25 sene kesintisiz devam eden bir organizasyon dünyada sayılıdır"- "Gelenekselleşmiş organizasyon başka ülke ve şehirlere tanıtılabilecek nitelik kazandı"

İSTANBUL (AA) - Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, 25 yıldır kesintisiz gerçekleştirilen "Japonca Konuşma Yarışması"nın benzerinin dünyada nadir yapıldığını ifade ederek, organizasyonun başka ülke ve şehirlere gururla tanıtılabilecek bir nitelik kazandığını belirtti.

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edilen ve bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen "İstanbul Japonca Konuşma Yarışması", Bahçeşehir Üniversitesinin Beşiktaş'taki kampüsünde yapıldı.

Türk ve Japon milli marşlarının okunmasıyla başlanan açılış töreninde konuşan Başkonsolos Ehara, İstanbul Japonca Konuşma Yarışması gibi 25 sene kesintisiz devam eden bir organizasyonun dünyada sayılı olduğunu kaydetti.

Gelenekselleşmiş organizasyonun başka ülke ve şehirlere gururla tanıtılabilecek nitelik kazandığını vurgulayan Ehara, "Bu yarışma Japonya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynadığı gibi insanların geçiş noktası haline de gelmiştir. Çünkü bu yarışmada becerilerini ortaya koyan insanlar, Japon eğitim kurumlarında ve firmalarında çalışmaktalar. 2002 senesinde bu yarışmada birincilik kazanan Şeziye Polat Çelik, konsolosluğumuzda personel olarak çalışıyor" diye konuştu.

Ehara, çeyrek asırdır devam eden yarışmaya destek veren firmalar ve kurumlara teşekkür etti.

İstanbul Japon Topluluğu Başkanı Ryutaro Mashiko ile Japonca Konuşma Yarışması Komitesi Başkanı Mariko Shoshi Erdoğan da törende birer konuşma yaparak, Japonya-Türkiye ilişkilerine dikkati çekti ve yarışmaya gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından iki kategorideki yarışmaya katılan Boğaziçi, Çanakkale, Erciyes, Ankara üniversiteleri ile bazı özel liselerde okuyan 20 aday tek tek sahneye çıkarak maharetlerini sergiledi. Özellikle özel lisede eğitimlerini sürdüren 16 yaşındaki Irmak Biriz ile 17 yaşındaki Utku Ege Tuluk, akıcı Japonca konuşmalarıyla davetlilerin takdirini topladı.

Değerlendirmenin sonunda dereceye girenlere ödüller verildi. A ve B kategorisindeki birinciler, Türk Hava Yolları'nın katkılarıyla Türkiye-Japonya gidiş dönüş uçak biletiyle Japonya'ya seyahatle ödüllendirildi.

Programa, yarışmacı öğrenciler ve yakınlarının yanı sıra davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.