28 Şubat mağduru bin 300'ün üzerinde öğretmen mesleğe döndü

28 Şubat mağduru bin 300'ün üzerinde öğretmen mesleğe döndü
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Öçal:- "28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen ve baskılar sonucu istifa etmek zorunda kalan bin 300'ün üzerinde öğretmen görevine döndü"

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, 28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen ve baskılar sonucu istifa etmek zorunda kalan bin 300'ün üzerinde öğretmenin görevine döndüğünü bildirdi.

Öçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye tarihine "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde yaklaşık 11 bine yakın öğretmenin uygulanan baskılar sonucu istifa ettirilmek zorunda bırakıldığını, 3 bin 500 öğretmenin de görevinden atıldığını söyledi.

Bu öğretmenlerin yüzde 95'e yakın bir oranının ise başörtülü kadınlardan oluştuğunu belirten Öçal, şöyle konuştu:

"Kadınlara daha çok kılık kıyafet üzerinden baskılar yapıldı. Ancak, ciddi bir oranda da erkekler mağdur edildi. Bu öğretmenlerimiz hukuki anlamda bir suç delili olmamasına rağmen, görevlerinden atıldılar. İslam ülkelerinden diploma alan erkek kamu çalışanlarının bir kısmının diplomalarının denklikleri iptal edildiğinden görevlerine son verildi. Bazılarının diplomaları 4 yıldan 2 yıla indirildi."

- "Süreci hafızalarımızda diri tutmak zorundayız"

Öçal, 28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen ve baskılar sonucu istifa etmek zorunda kalan bin 300'ün üzerinde öğretmenin görevine döndüğünü vurguladı.

"Bir arkadaşımız bile olsa hak kaybına uğrasın istemeyiz" diyen Öçal, "Bu süreci hafızalarımızda diri tutmak zorundayız. Yeni nesillere bu antidemokratik uygulamaları anlatmak zorundayız. O dönemde bir vesayet söz konusuydu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.