28 Şubat Sivil Savunma Günü

28 Şubat Sivil Savunma Günü
- Üsküdar'da "Kentsel Arama Kurtarma" tatbikatı gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 28 Şubat Sivil Savunma Günü'nde, "Kentsel Arama Kurtarma" tatbikatı yaptı.
Üsküdar'da bulunan ve İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yıkılan ve yeniden inşa edilecek Hafize Özal İlköğretim Okulu enkazında yapılan tatbikatta senaryo gereği, enkaz altında arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi.
AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil ve polis ekiplerinin katıldığı tatbikatta toplam 70 personel görev alırken, Hero, Zed ve Cek isimli 3 arama köpeği de tatbikatta yer aldı.
Ankara'daki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nden yönetilen tatbikatta, senaryo gereği olası bir göçük sonrasında AFAD, UMKE, 112 Acil ve polis ekipleri hızla olay yerine hareket etti. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD ve UMKE ekipleri, göçük altında kalan yaralıları (cansız mankenler) tespit edip kurtararak olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim etti. Bu arada temsili olarak enkaz altında kalarak hayatını kaybeden bir kişi (cansız manken) de enkazdan çıkarıldı.
Ekiplerin enkazda çalışmalarını tamamlamasının ardından olay yerine getirilen Hero, Zed ve Cek isimli 3 arama köpeği ile enkazda son kez arama çalışması yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.