29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ulu Önder Atatürk'ün 'Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını' söylediği Cumhuriyetin, yaşanılan tüm kriz ve sorunların çaresi olacağını" bildirdi. 

Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetin 92'nci yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyetin, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başardığını belirten Kılıçdaroğlu, halkın en büyük kazanımı olan Cumhuriyetin devrimci karakterinin, bu bütünleşmenin sonucu olarak, yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Yıllar boyunca Ortadoğu'nun kan ve barut kokan coğrafyasından uzak durmayı başarmışsak, Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, Cumhuriyet sayesindedir. Dolayısıyla, tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bugünlerde umutsuz değiliz. Ulu Önder Atatürk'ün 'Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını' söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. 

Bu duygu ve inançla 92. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumaya kararlı vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.