2'ncisi organize ediliyor: Geleneksel Türk Sanatları ve İslam Sanatları Konya'da ele alınacak

2'ncisi organize ediliyor: Geleneksel Türk Sanatları ve İslam Sanatları Konya'da ele alınacak
Karatay Belediyesi'nin bu yıl 2'ncsini organize ettiği “Uluslararası Geleneğimiz, Geleceğimiz ve Ustalarımız Sempozyumu, Çalıştayı ve Sergisi” 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“2. Uluslararası Geleneğimiz, Geleceğimiz ve Ustalarımız Sempozyumu, Çalıştayı ve Sergisi”, 20-22 Ekim tarihleri arasında Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

Bu önemli organizasyon; Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliğiyle yapılacak.

Geleneksel Türk Sanatları ve İslam Sanatları alanında teorik bilgilerin sunulup tartışılacağı, alanında yetkin ve duayen ustalar ile sanatkarların tecrübelerini aktaracağı, uygulamalı çalışmaların gerçekleştirileceği ve jürili karma serginin de yer alacağı program Karatay Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın Onur Kurulu’nda yer aldığı programın düzenleme ile bilim kurullarında alanında önemli birçok akademisyen ve isim bulunuyor.

sempozyum-2.jpg

“Cumhuriyet Sonrasında Geleneksel Sanatlara Yönelik Politika ve Uygulamaların Dönüşümü”, “Hattat Kebeci-Zade Mehmet Vasfi Efendi”, “Mevlevi, Hattat Divan Şairlerinde Hat Sanatı Terimleri”, “Manisa Ulucami İçerisindeki Hattat Ali Haydar Bey’a Ait Hat Yazıları”, “İslam Dünyasında Kültür ve Sanat Alanında İşbirliği ile İslam İşbirliği Teşkilatı”, “Kütahya Yeşil Cami ve Tezyinat Programı”, Bursa’da Erken Devir Osmanlı Mezar Taşlarında Süsleme”, “Minyatürlerde Yönlendirme İlkesi ile Zaman Takibi Üzerine Bir Değerlendirme”, “Nakkaşın Muhayyilesi: Sanatçının Sosyopsikolojik Portresi”, “Edirne Selimiye Camii Cümle Kapısı Kitabesi”, “Ahşap Mukarnas Yapım Teknikleri ve Koruma Problemleri”, “Klasik Sanatlarımızda Kompozisyonu Tamamlayan Son Önemli Aşama: Kadraj”, “Geleceğin İnşasında Gelenek”, “Minyatür – Cilt”, “Ebru”, “Kaligrafi”, “Hat”, “Minyatür” ve “Tezhip” gibi birçok ana başlıkta birçok konu ele alınacak.

baskan-hasan-kilca-2.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.