"3. Uluslararası Ümmetin Renkleri Buluşması"

"3. Uluslararası Ümmetin Renkleri Buluşması"
İDDEF Genel Başkanı Ustaosmanoğlu: - "Sünnet yıkılırsa İslam da yıkılmış olur. Yurt içi ve yurt dışında İslam ile savaşanların hedefi ehl-i sünnet vel-cemaat itikadını zayıflatmak ve ortadan kaldırmaktır" - Sakarya Valisi Coş:- "Bu tür faaliyetlerin gerçe

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 27 ülkeden temsilcilerin katılımıyla "3. Uluslararası Ümmetin Renkleri Buluşması" gerçekleştirildi.

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonunca (İDDEF), Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından İDDEF'in çalışmaları hakkında tanıtım filmi yayımlandı.

İDDEF Genel Başkanı Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, hiçbir çıkar beklemeden, Allah için atılan adımın cihad olduğunu söyledi.

Amaçlarının yeryüzünde İslam ile beraber ehl-i sünnet vel-cemaat itikadını ve amelini yerleştirmek olduğunu dile getiren Ustaosmanoğlu, "Allah'ı inkara yeltenemeyenler, buna cesaret edemeyenler, peygamber efendimizi bir postacı, bir ara kablo gibi göstererek normal insan seviyesine indirmek için mücadele veriyorlar. Sünnet yıkılırsa İslam da yıkılmış olur. Yurt içi ve yurt dışında İslam ile savaşanların hedefi ehl-i sünnet vel-cemaat itikadını zayıflatmak ve ortadan kaldırmaktır. Buraya dünyanın her yerinden hocalar yani, çiçekler geldi. Bu hocalarımıza destek verelim. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

- "Katkı sağlamaya her zaman hazırız"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da programa dünyanın dört bir yanından alim adayı ve hocanın katıldığını vurgulayarak, "Bu güzel tablo ve neticenin meydana gelmesinde katkısı, hissesi, emeği olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Coş, "Bizler her zaman milli ve manevi değerlerimizin bilinmesi, özümsenmesi, benimsenmesi ve korunması hususunda yapılacak her türlü faaliyeti desteklemek, bu tür insanlığa faydalı olan hayırlı hizmetleri yapacak kurum ve kuruluşlara manevi desteklere yöneltmek suretiyle bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, yaygınlaştırılması hususunda katkı sağlamaya her zaman hazırız." şeklinde konuştu.

Daha sonra programda, Kuran-ı Kerim okundu, 27 ülkeden gelen hocalar kürsüye çıkarak katılımcıları selamladı, derneğin Afrika, Asya ve Avrupa'da gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Program, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.