'39 Buçuk Basamak' Akşehir'de kahkaha fırtınası estirdi

'39 Buçuk Basamak' Akşehir'de kahkaha fırtınası estirdi
 Muhabir
Akşehir Belediyesi tarafından sahnelenen “39 Buçuk Basamak” adlı komedi oyunu, Akşehirli tiyatro severlerden tam not aldı

Akşehir Belediyesi tarafından sahnelenen “39 Buçuk Basamak” adlı komedi oyunu, Akşehirli tiyatro severlerden tam not aldı. İskoç yazar John Buchan'ın 1915 yılında yazdığı “39 Basamak” isimli casusluk romanından uyarlanan oyun; ulusal bir insan avının ana hedefi haline gelen John’un, kılık değiştirerek Haydarpaşa Garı’ndan hareket eden Anadolu Ekspresi’ne binmesini ve kendini aklayabilmek için “Dünyanın Ortasına” yani Akşehir’e doğru yola çıkmasını konu ediniyor.

Akşehir Belediyesi ve Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği, Akşehir’in kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmak için nitelikli oyunları tiyatro severlerle buluşturmaya devam ediyor.

İskoç yazar John Buchan'ın 1915 yılında kaleme aldığı “39 Basamak” isimli casusluk romanından esinlenerek sahneye uyarlanan “39 Buçuk Basamak” adlı komedi oyunu bu kez Akşehirliler için sahnelendi.

dscf8596-21-01-24.jpg

Yönetmenliğini Oğuz Utku Güneş'in üstlendiği ve eseri kaleme alan John Buchan’ın başkahraman haline getirildiği oyun; ulusal bir insan avının ana hedefi olan John’un, kılık değiştirerek Haydarpaşa Garı’ndan hareket eden Anadolu Ekspresi’ne binmesini ve kendini aklayabilmek için “Dünyanın Ortasına” yani Akşehir’e doğru yola çıkmasını konu ediniyor.

Akşehir Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya oyunun ardından Akşehirlilere keyifli bir akşam yaşatan oyunculara teşekkür ederek, günün anısına Nasreddin Hoca işlemeli tersine çalışan saat hediye etti.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Buğra, siyasi parti temsilcileri, bazı kamu kurum müdürleri ve belediye meclis üyelerinin de izlediği oyunun sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.