4 dakikada iklim değiştiren Demirkapı Tüneli'nde mutlu son

4 dakikada iklim değiştiren Demirkapı Tüneli'nde mutlu son
 Muhabir
Antalya ile Konya arasında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli her iki istikamette de trafiğe açıldı.

Antalya'yı Konya ve iç kesimlere güvenli ve konforlu şekilde bağlayan Demirkapı Tüneli ve tünelle birlikte 67 kilometre uzunluğundaki yol Antalya'yı Konya'ya ve iç kesimlere bağlıyor. Antalya – Konya arası 4 saatten 2.5 saate düşüyor.

1 Mart 2024 tarihinde ise Konya’dan Antalya’ya gidiş istikametinin tamamen açılacağı belirtilmişti işte beklenen tarih geldi ve tünel her iki istikamette de trafiğe açıldı.

2023-05-03demirkapituneli-2.jpeg

4 DAKİKADA FARKLI İKLİM

Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında seyahat edenler, doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya'ya erişmiş olacak. Tünelden geçecek vatandaşlar 4 dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde İç Anadolu'nun karasal ikliminden Akdeniz iklimine geçişine şahit olacak.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.