Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

4 Önemli Eseri Tanıyalım

4 Önemli Eseri Tanıyalım

Uzun zamandır adıma imzalanmış eserlerle ilgili bir şeyler yazmak istiyorum. Kısmet bugüneymiş. Lakin ondan önce bahsetmeden geçemeyeceğim bir husus var. O da dün Konya medyasında tek ses şeklinde verilen kınama ve haberlerle ile ilgili…

Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Konya Basını dün Türkiye’ye örnek olacak bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Ne ulusal basında ne de diğer şehir gazetelerinde böylesi bir birliktelik kolay kolay sağlanamaz. Bu birliktelik sayesinde Leman dergisinin yaptığı iğrenç karikatüre gereken cevap verilmiş oldu. Emeği geçen her ferdi, dirayeti ve ortaya bir karakter koyması nedeniyle tebrik ediyoruz.

EBÜ’L – VEFA İHSAN KAYSERİ

Sizlere ilk bahsedeceğim eser Konya basınına yıllarca emek vermiş değerli isim Mustafa Güden imzasını taşıyor.

Sayın Güden, Konya Büyükşehir Belediyesi ‘Bana Konya’yı Anlat Hatırat Serisi’nin ikincisine rahmetli İhsan Kayseri’yi konu ederek tarihe tanıklık edecek bir eser yayınlamış. İhsan Kayseri’nin Konya medyası için nasıl bir değer olduğunu sanırım anlatmama gerek yok. Mustafa Güden, Sayın Kayseri’nin çocukluk yıllarından başlayarak detaylı anlatım gerçekleştirmiş. Unutulmaz haber anılarından, Mevleviliğe dair hassasiyetlerine, kitaplarına ve sivil toplum çalışmalarına kadar her şeyi ile İhsan Kayseri bu eserde. Kitabın sonuna yazılarından seçmeler ve hakkında yazılanlar da eklenmiş. Bu kıymetli eser için emek sarf edenleri kutlarız.

MAVİ DÜŞLER SOKAĞI

Adını çok beğendim. En başından sizi bir yolculuğa hazırladığı çok belli. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin değerli profesörlerinden Ahmet Tarhan’ın geçmişte yayınladığı köşe yazılarının ete kemiğe bürünmüş hali bir eser…

Ahmet Hoca taa 20 yıl öncesinin Konya’sındaki sıcaklığı samimiyeti bu eserle adeta yeniden canlandırmış. Eseri okurken bir bakmışsınız Konya’nın Bedesteni’nde bambaşka bir hülyada geziyorsunuz. Başka bir yerde çocukluktaki masumiyeti, betimlemelerle oluşan insan siluetlerini zevkle gözlemliyorsunuz.

Ahmet Hoca’yı böylesi kıymetli cümleleri gazetelerin tozlu arşivlerinde bırakmayarak kitap haline getirdiği ve yeniden muhataplarının beğenisine sunduğu için tebrik ediyoruz.

YOUTUBE’U KEŞFET

Kim demiş Z kuşağı kitapla ilgilenmez diye?

Hasan Hüseyin Bozlak kardeşim henüz 20 yaşında. Çalışmış emek vermiş meraklılarına Youtube’da içerik üretmekten tutun SEO çalışmalarına, video içerik oluştururken nelere dikkat edilmesine kadar daha birçok konuda bilgiye dayalı tecrübelerini aktarmış.

Youtube ile ilgili merak edilen birçok şey kitapta mevcut. Para kazanma, reklam alma-verme uygun içerik için uygun etiketleri kullanma… Daha sayamayacağım birçok önemli unsur. Yine meraklılarına eseri tavsiye ediyor bu girişimi için genç kardeşimi tebrik ediyorum.

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ-KONYA 2020

Bahsedeceğim son eser yaklaşık 1000 sayfa. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin 2020 yılı etkinliklerini konu alıyor. Editörlüğünü Sevgili Saffet Yurtsever yapmış. Pandemiye rağmen Yazarlar Birliği dolu dolu bir yıl geçirmiş. Esere bakınca bu rahatlıkla müşahede edilebiliyor. Şehrin kültürü ve kültürel gelişimi adına önemli bir görev ifa ediyor TYB. Emeği geçenleri tebrik ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR