4. Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı

4. Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı
Etiyopya Cumhurbaşkanı Teshome, ülkesinin su temin etme ve atık su sistemini iyileştirme suretiyle sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya çabaladığını belirtti- Eski Avustralya Başbakanı Rudd sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasının güçlü b

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 4. Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı, 40 ülkenin bakanlarının katılımıyla başladı.

Konferansın açılışında konuşan Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome, bu buluşmanın ülkeler, bağışçılar ve özel sektör arasındaki koordinasyonun, kalkınma hedeflerine ulaşılması için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ülkesinin su temini ve atık suların iyileştirilmesi için sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmeye gayret ettiğini vurgulayan Teshome, konferanstan sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmayı sağlayacak uzlaşı sonuçlarının çıkmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Eski Avusturalya Başbakanı Kevin Michael Rudd da sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasının güçlü bir koordinasyon ve yeni finansman kaynağı arayışı gerektirdiğini söyledi.

Su ve atık su sistemi alanında yapılacak 1 dolarlık yatırımın sosyal ve ekonomik alanda 4 dolarlık getirisi olacağını kaydeden Rudd, su ve atık su iyileştirme sistemlerinin temini konusunda çalışılması çağrısı yaptı.

AA muhabirine konuşan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Acil Durum Programları Yöneticisi Ted Chaiban ise sürdürebilir kalkınma ve hijyen konusunda karşılaşılan en büyük zorluğun "finansman bulma" olduğuna dikkati çekti.

Chaiban, finansman konusundaki açığın kapatılması için her yıl 2,1 milyar dolarlık desteğe ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Addis Ababa'da 40 sağlık ve su bakanı, uluslararası finansman kuruluşları, UNICEF, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen konferans daha önce ABD'de düzenlenmişti. İlk kez bir Afrika ülkesinde yapılan Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı, 2 gün sürecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.