5. İslami Dayanışma Oyunları için, Konya’ya gelen misafirler kuyumculuk sektörünü de hareketlendirdi

5. İslami Dayanışma Oyunları için, Konya’ya gelen misafirler kuyumculuk sektörünü de hareketlendirdi
Yurtdışında yaşayan Konyalıların ve 5. İslami Dayanışma Oyunları için, Konya’ya gelen misafirlerin her sektör gibi kuyumculuk sektörünü de hareketlendirdiğini ifade eden Çalışkan Sarraf sahibi Yasin Arpacı piyasadaki harekette memnun olduklarını söyledi.

Yurtdışında yaşayan Konyalıların ve 5. İslami Dayanışma Oyunları için, Konya’ya Gelen misafirlerin her sektör gibi kuyumculuk sektörünü de hareketlendirdiğini ifade eden Çalışkan Sarraf sahibi Yasin Arpacı, piyasanın canlılığından memnun olduklarını dile getirdi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların memleketlerine geri dönüş yapmasıyla ve 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı izlemek için Konya’ya gelen misafirler, her sektör gibi altın sektörünü de hareketlendirdi.

Yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşların Temmuz ayı ile birlikte ülkeye giriş yaptığını aktaran Çalışkan Sarraf Sahibi Yasin Arpacı, “1 aydır işlerimiz bir hayli yoğun. Allah’a şükürler olsun çok da güzel gidiyor. Küçük esnafın yüzü artık gülüyor diyebiliriz. Bu sadece kuyumculuk sektörü ile ilgili değil. Bu dönemde gelinlikçisinden, düğün salonlarına kadar, ayakkabıcısından, konfeksiyoncusuna kadar her sektörde hareketlilik var. Küçük esnaf zaten bu günleri bekliyor. İnşallah böyle de devam eder. Muhtemelen Eylül ayının sonlarına kadar da bu hareketliliğin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

islami-3.jpg

KONYA’DA OLMASINDAN GURUR DUYUYORUZ

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın kuyumculuk sektörünü de olumlu etkileyeceğini aktaran Arpacı, “Mevlana Meydanı, Zafer ve Bedesten Çarşı esnafı oyunlardan çok umutlu. On binlerce insanın bu dönemde Konya’ya geleceği ifade ediliyor. Bu insanlar alışveriş yapmak isteyecek. Yemek yiyecek. Buradan bir hatıra, eşine dostuna hediye götürmek isteyecek. Bu da tüm sektöre haliyle olumlu etki edecek. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Gurur duyuyoruz. Konya çok büyük bir şehir. 5. İslami Dayanışma Oyunları inşallah bir öncü olur. Daha birçok farklı uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaparız” diye konuştu.

KONYA’DA GÜVENLE ALTIN ALABİLİRLER

Altının her yerden alınmayacağı vurgusunu yaparak sözlerine başlayan Arpacı, “Herkes bildiği tanıdığı esnaftan alır. Ama Konya’da güvenle altın alabilirler. Vatandaştan bizlere satmak amacıyla getirilen altınlarda sorunlar oluyor. Özellikle il dışından gelen vatandaşların getirdikleri altınlarda problemler fazla oluyor. Ayarı düşük, kaplama altınlarla karşılaşıyoruz. Böyle şüpheli durumlarda da odamızla iletişime geçip gerekli bilgileri veriyoruz. Vatandaşlarımız Konya’da her sarraftan güvenerek altınlarını alabilirler. Çünkü bizler altınları alırken hem ayarlarına dikkat ediyoruz hem de yetki belgeli esnaflardan altınlarımızı tedarik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

islami-4.jpg

BİN 250 LİRA SEVİYESİNİ GÖRECEK

Altın parametrelerini ve sektörün beklentilerini de değerlendiren Arpacı şu şekilde konuştu: “Altın şuan asansör dediğimiz fiyat seviyesinde. Düşerek 950 lira bandını test etti. 960-970’lerde 1 ay kaldıktan sonra şuan bin lirayı geçti. 9’uncu ay sonu itibariyle 10’uncu ay içerisinde altının gramının bin 250 liraları bulacağını düşünüyoruz. Altına yatırım yapacak vatandaşlarımıza vakit kaybetmemelerini tavsiye ediyorum. Bir de bankalar altın hesap açtırıyorlar. Vatandaşlarımızın altın hesap açtırmalarını tavsiye etmiyoruz. Bankalar altın hesap açarken fiili altın vermiyorlar. Sadece gramını yazıyorlar. Fakat altını almak istediğiniz zaman altını değil, parasını veriyorlar. Onu da piyasadan yüzde 5 seviyesinde düşük veriyorlar.” (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.