5. İslami Dayanışma Oyunları'nın olumlu etkileri şimdiden başladı

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın olumlu etkileri şimdiden başladı
9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın olumlu etkileri şehirde hissedilmeye başlandı.

9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın olumlu etkileri şehirde hissedilmeye başlandı. Yurtdışından gelen yerli ve yabancı misafirlerin ticareti hızlandırdığını dile getiren esnaflar, güzel bir sezon geçirdiklerini ifade etti

09-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın olumlu etkileri şehirde hissedilmeye başlandı. Yurtdışından gelen yerli ve yabancı misafirlerin ticareti hızlandırdığını dile getiren esnaflar, güzel bir sezon geçirdiklerini ifade etti. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ve yurtdışında yaşayan vatandaşların ekonomiye kattığı hareketliliği Bedesten Çarşı esnafı olarak gördüklerini aktaran Mekan Giyim Sahiplerinden Ebuzer Karabağ, “Bu hareketliliğin daha da artarak devam edeceğini umut ediyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’ye ilk giriş yaptıklarında genellikle Konya’ya gelmeden önce sahil kentlerine giderler. Orada bir süre tatil yaptıktan sonra Konya’ya gelirler ve alışveriş yaparlar. İhtiyaçlarını alırlar. Şuan bu süreci yaşıyoruz. Fiyatlarda şuan oturdu diyebiliriz. Sadece bizim sektör değil, Bedesten Çarşısı içerisinde yer alan esnafların büyük bir çoğunluğu halinden, ticaretinden memnun. Satışlarımız gayet güzel. 3 hafta kadar daha çarşının hareketli olacağını düşünüyoruz. Bir de buna 5. İslami Dayanışma Oyunları için Konya’ya gelecek misafirleri eklersek güzel bir Ağustos ayı geçireceğimizin inancını taşıyoruz. Gençlerimiz genelde spor kıyafetleri giymeyi seviyorlar. Kot pantolon, keten pantolon, tişört, spor gömlek tercihleri hayli fazla. Gençlerimiz canlı renklere sahip kıyafetleri giyiyorlar. Bayanlarda benetton yeşili, krem tonları ve turuncu, erkeklerde de aynı şekilde bu renklere yakın renkler tercih ediliyor. Bayan kıyafetlerinde kimona modeli, uzun tunik ve elbise, boyfriend pantolonlar tercih ediliyor” dedi.

1.jpg

6.jpg

EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Bedesten Çarşısı olarak güzel bir sezon yaşadıklarını ifade eden Konya Tarihi Bedesten Derneği Başkanı Abdullah Dölek, “Bedesten Çarşısı’nda çok şükür bereket var. Sabah erkenden işine gelen, işini takip eden herkese iş çok. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 5. İslami Dayanışma Oyunları da inşallah Konya’mıza, esnafımıza büyük katkı yapacak. Biz de esnaflar olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Şehrimizi en güzel şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da oyunların açılışında bulunacak olması da bizleri haliyle mutlu etti. Böyle büyük organizasyonlar her şehre nasip olmaz. Bizlerde Konya esnafı olarak Mevlana’nın hoşgörü şehri Konya’mızı müşterilerimiz karşısında en güzel şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

2.jpg

MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ EN İYİ

ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİZ

Yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar ve 9-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı izlemek için Konya’ya gelen misafirler, Konya ekonomisini hareketlendirmeye devam ediyor. Yaklaşık 3 haftadır işlerin güzel olduğunu, piyasanın hareketliliğinden memnun olduklarını aktaran Beyaz Hediyelik Çalışanı Alim Oğuz Öran, “Şuan yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız memleketlerine geri dönüş yaptığı için, müşteri portföyümüzün büyük çoğunluğunu onlar oluşturuyor. 5. İslami Dayanışma Oyunları’na da çok az bir süre kaldı. Beklentimiz çok yüksek. Konya’nın ve Mevlana Meydanı’nın çok kalabalık olacağını düşünüyoruz. Oyunları izlemeye gelen turist misafirlerimiz ve gurbetçi vatandaşlarımız, tekrar evlerine dönerken hediyelik almak isteyecekler. Bu nedenle bereketli bir dönemin yaşanacağına inanıyoruz. Bu nedenle bizler de müşteriye özel Konya’ya özgü ürünleri yaptırıyoruz. Genelde müşterilerimiz Mevlana ve semazen figürlü biblo, tablo ve tabak alıyorlar. Bakır ürünler çok dikkatlerini çekiyor. El işçiliği bakır ürünlerine ilgi çok. Osmanlı tuğralı ve sembollü ürünler çok tercih ediliyor. Her bütçeye uygun ürünler mevcut. Konya esnafı da müşterisini geri çevirmek istemez, kırmaz. Bizler de Konya misafirperverliğini göstermek adına elimizden geldiğince fiyatlarda kolaylık sağlıyoruz” dedi.

3.jpg

4.jpg

KONYA’MIZ VE TÜRKİYE’MİZ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

5. İslami Dayanışma Oyunları için umutlu olduklarını ifade eden Mevlana Meydanı Esnaflarından Yasin Kürşad Ölmez ise, “Konya’mız ve Türkiye’miz için büyük fırsat. Çok mutluyuz. Konya’da olması daha bir onur verici. Hem ekonomimize katkısı olacak hem de şehrimizi tanıtacak bir organizasyon. Esnaflar olarak tabi ki bizim beklentilerimiz de yüksek. Yabancı misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırlayacağız. Kimseyi turist olarak görmüyoruz. Şuan ki piyasayı değerlendirecek olursak işlerden memnunuz. Konya pandemiden dolayı bu kadar kalabalık dönemi yıllardır görmüyordu. Hediyelik eşya satan esnaf bitmiş durumdaydı. Ama şuan çok şükür işlerimiz gayet iyi. Canlılık var. Gurbetçi vatandaşlarımızın haricinde diğer illerimizden de gelen çok misafir var. Müşterilerimiz en çok Konya ve Mevlana’ya özgü ürünleri tercih ediyorlar. İnsanların bütçesine ve zevkine göre de değişen bir durum. Fiyatlarımız 5 liradan başlar, 3 bin liraya kadar el emeği, göz nuru ürünlerimiz mevcut. Bende iş yerimde özgün çalışmaları bulundurmaya, satmaya özen gösteriyorum. Çin malı, polyester ürünler yok. Parayı ikinci planda tutarak Konya’ya, Mevlana’ya yakışır şekilde ürünler satmaya gayret ediyoruz. Müşterilerimizde bu durumdan gayet memnun” diye konuştu.

(Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.