5. Sahra Altı Afrika ve Sahel Ülkeleri Birliği Toplantısı

5. Sahra Altı Afrika ve Sahel Ülkeleri Birliği Toplantısı
Mısır'daki toplantıda terörle mücadele kapsamında ortak sınır devriyesi konusunun hızlandırılması dahil 17 madde onaylandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen 5. Sahra Altı Afrika ve Sahel Ülkeleri Birliği toplantısında terörle mücadele kapsamında ortak sınır devriyesi konusunun da aralarında bulunduğu 17 maddenin onaylandığı bildirildi.

Savunma bakanları düzeyinde düzenlenen toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadelede askeri işbirliğin desteklenmesi için mevcut mekanizmanın canlandırılması, istihbarat alanında işbirliğinin desteklenmesi, ortak sınır devriyesi konusunun hızlandırılması ve üye devletler arasında sınır güvenliğinin desteklenmesi konularında mutabakata varıldığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, kriz ve toprak bütünlüğünü tehdit eden yabancı müdahaleler olan üye devletlerle dayanışmanın teşviki, ayrılıkçı gruplar ve ayaklanma hareketlerinin desteklenmemesi, terör örgütlerinin finansmanlarının kesilmesi, uyuşturucu, insan ve silah ticareti ile mücadele konularında da anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir terörle mücadele merkezi inşa edilmesi de kabul edilen kararlar arasında yer aldı.

Şarm eş-Şeyh'te iki gün süren toplantıya, 27 Arap ve Afrika ülkesinin yanı sıra Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İspanya'nın savunma bakanları katıldı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 4 Şubat 1998'de kurulan Sahra Altı Afrika ve Sahel Ülkeleri Birliğinde Libya, Mali, Nijer, Sudan, Çad, Burkina Faso, Eritre, Tunus, Togo, Orta Afrika Cumhuriyeti, Cibuti, Fildişi Sahili, Senegal, Sierra Leone, Somali, Gambiya, Gana, Gine Bissau, Liberya, Mısır, Fas ve Nijerya bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.