6. Bali Süreci Konferansı

6. Bali Süreci Konferansı
Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi : - "Bali Süreci üyesi ülkeler olarak terörle mücadelede birlik olmalıyız."

CAKARTA (AA) - Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Bali Süreci üyesi ülkeler olarak terörle birlikte mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Marsudi, bu yıl altıncısı düzenlenen Bali Süreci Konferansında yaptığı konuşmada, "Terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Bali Süreci üyesi ülkeler olarak terörle mücadelede birlik olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Terörün uluslararası bir tehdit haline geldiğini belirten Marsudi, Brüksel'de dün düzenlenen ve DAEŞ tarafından üstlenilen terör saldırılarını kınadı.

Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen 6.Bali Süreci Konferansına 48 ülkeden 17 bakan ve 267 delege katılıyor.

Bali Süreci, insan kaçakçılığı ve benzer suçlara farklı açılardan bakabilmek için Avustralya ve Endonezya’nın evsahipliğini yaptığı bir bölgesel bakanlar toplantısında 2002 yılında kuruldu. Bali Süreci’nde 45’in üzerinde üye ülke ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Uluslararası Göç Örgütü, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Örgütü gibi uluslararası örgütler yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.