6 Masa ortaklarına büyük şok: Tabela partisine döndüler!

6 Masa ortaklarına büyük şok: Tabela partisine döndüler!
Saadet'in oyları yarıdan fazla düşerken Deva ve Gelecek kendi logolarıyla girdikleri ilk seçimde siyaset tabiriyle tabela partisine döndü!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri 6'lı masa ortakları Saadet büyük bir yenilgi, Deva ve Gelecek içinse tam anamıyla hezimet oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre; Ali Babacan'ın Deva Partisi yüzde 0.32'lik oranla 150 bin 603 oy aldı. Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ise binde 7'lik oranla 34 bin 232 bin oy aldı.

14 Mayıs'taki Milletvekilliği seçimlerinde CHP'den aldıkları vekiller tartışma konusu olan iki partinin oy oranları merak ediliyordu.

Gelecek ve Deva aldıkları oylarla büyük hayal kırıklığı yaşarken kendi logolarıyla girdikleri ilk seçimlerde siyaset deyimiyle adeta tabela partisi konumuna düştü.

SAADET'TE YARI YARIYA DÜŞÜŞ!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 6'lı Masa ortaklarından Saadet de büyük bir yenilgi aldı. Temal Karamollaoğlu'nun Saadet Partisi'nin 2019 Yerel Seçimlerinde 2,71 olan oyu yüzde 1,1'a düştü. Saadet 503 bin 216 oy aldı.

Saadet; 1 ilçe, 2 beldede, Deva; 1 ilçe, 1 beldede başkanlık kazanırken Gelecek Partisi koltuk kazanamadı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.