62 yıldır kalite ve hijyenden taviz vermiyoruz

62 yıldır kalite ve hijyenden taviz vermiyoruz
Süt ürünleri sektörünün güçlü markaları arasında yer alan Çağlak Tereyağları, kurulduğu 1960 yılından bu yana önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

1960 yılından bu yana kalite ve hijyenden taviz vermeden üretmeye devam ettiklerini ifade eden Çağlak Tereyağları Üretim Müdürü, Gıda Yüksek Mühendisi, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Çağlak, “Ürünlerimizin hiçbirinde insan sağlığına zarar veren herhangi bir katkı maddesi, gıda koruyucusu, margarin ve nişasta gibi süt ürünlerinde bulunmaması gereken katkı maddelerinin bulunmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz” dedi.

dsc-0666.jpg

Süt ürünleri sektörünün güçlü markaları arasında yer alan Çağlak Tereyağları, kurulduğu 1960 yılından bu yana önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Fetih Mahallesi’ndeki 12 bin 200 metrekarelik fabrikasında tereyağı, tost peynir, bidon tulum peyniri, lor peyniri, kahvaltılık kaymak ve süzme yoğurt üretimini sürdüren Çağlak Tereyağları, 62 yıldır kalite ve hijyenden taviz vermeden hizmete devam ediyor.

caglaktan-guvenilir-hizmet-2.jpg

caglaktan-guvenilir-hizmet-4.jpg

caglak-1.jpg

Çağlak Tereyağları Üretim Müdürü, Gıda Mühendisi, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Çağlak, dedelerinden aldıkları bu görevi 3. kuşak olarak sürdürdüklerini ifade ederek, “Dedemiz rahmetli Mehmet Çağlak ile ticaret hayatımız başladı. Daha sonra oğulları Osman ve Cengiz Çağlak ile devam etti. Şuanda biz torunları sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz şartların geregince hijyen ve sanitasyon kuralları çerçevesinde ilerliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, en iyi olduğumuz alan olan süt ürünleri sektöründe hizmet vermeye devam ediyoruz. Çağlak Tereyağları olarak adımızdan da anlaşılacağız gibi başlangıcımız tereyağı ile oldu. 2000’li yıllarda tost peyniri ve kaşar peyniri üretimine girdik. Yaklaşık 5 sene öncede kahvaltılık kaymak ile bidon tuluma başladık. Şimdide süzme yoğurdunu da ürün envanterimize dahil ettik” dedi.

caglak-3.jpg

caglak-8.jpg

caglak-10.jpg

caglak-4.jpg

Gıda ve iş güvenliği üst düzeyde

Çağlak Tereyağları olarak gıda güvenliği ve iş güvenliğine büyük özen gösterdiklerini aktaran Çağlak, “İşletmemizin gıda ve iş güvenliği prosedürlerini ben yürütüyorum. Personelimizin düzgün ve düzenli iş ortamında çalışmasını sağlayarak verimlilik ve motivasyonu üst düzeyde tutuyoruz. Düzenli ve eğitimli personel ile ancak hijyenik bir ortamda kaliteli bir ürün üretebilirsiniz. Kullandığımız sütün ve kremaların her partide gerekli analizleri yapılarak dosyalanıyor ve böylece bir sorunun ortaya çıkmadan bertaraf edilmesi sağlanıyor. Ürettiğimiz ürünleri gönül rahatlığı ile kendi evimizde tüketebilen üreticiler olmanın mutluluğu içinde üretime devam etmekteyiz. Ürünlerimizin ISO 22000 Gıda Güvenliği Kalite Belgesi ve Helal Gıda Belgeleri mevcut. Ürünlerimiz Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ne sahip. Ürünlerimiz bizim fabrikamıza hammadde olarak gelip buradan tekrar tüketiciye giderken izlediği yol kayıt altında. Firmamız OHSAS 18001 İş Güvenliği Belgesi’ne de sahip. Bizim için gıda güvenliği kadar personelimizin güvenliği de önemli” diye konuştu.

Sağlığa zarar veren hiçbir madde yok

Çağlak ürünlerinin ulaşım ağının giderek büyüdüğünü ifade eden Çağlak, “Türkiye’nin en az yarısında şuan ürünlerimiz satışta. Ulusal ve yerel marketlerin hemen hemen hepsinde varız. Hedefimiz ise yeni illere girmek ve Çağlak ürünlerini buralarda vatandaşlarla buluşturmak. Üretimini ve kontrolünü düzenli yapabileceğimiz süreçte yeni ürün üretmeyi planlıyoruz. Gıda güvenliğinin son derece önemli olduğunu bilerek ve bu gıda güvenliği sürecin gereksinimlerini eksiksiz olarak takip ediyoruz, üretimimize bu şartlara göre yön veriyoruz. Tüm müşterilerimizin gönül rahatlığı ile yiyebilecekleri ürünleri ürettiğimizi bilmelerini isterim” ifadelerini kullandı. Mehmet Günnar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.