66. Uluslararası Berlin Film Festivali

66. Uluslararası Berlin Film Festivali
ABD’li yönetmen Spike Lee, “Chi-Raq” adlı yeni filmini tanıttı

BERLİN (AA) – ABD’li yönetmen Spike Lee, 66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) “Chi-Raq” adlı yeni filminin tanıtımını yaptı.

Lee, Berlinale kapsamda düzenlenen basın toplantısına, Şikago’da geçen ve ABD’deki şiddet vakalarının artmasının konu edildiği “Chi-Raq” filminde oynayan John Cusack ve Nick Cannon ile katıldı.

ABD’de silah kullanımının arttığına işaret eden Lee, “ABD şiddet dolu bir ülke. Ateşli silah sayısı fazlalaşıyor. Bu çok kötü” dedi.

Ateşli silah kullanımı sonucu ülkesinde her gün çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirten Lee, “Her gün 99 kişi ölüyor. Bunların üçte ikisi intihar ediyor. Buna karşı yapılması gereken çok şey var” ifadesini kullandı.

Lee, ABD’de yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin bir soruya karşılık “ABD'de zor bir zamanda yaşıyoruz. Şu an Donald Trump’ın bile başkan olabileceği görünüyor. Bunu çok endişe verici buluyorum” şeklinde konuştu.

Oscar ödül törenini “ayrımcılık” yapıldığı gerekçesiyle boykot eden sanatçılar arasında bulunan Lee, “Bunu yapmazsak hiçbir zaman değişime gidilmez” dedi.

Oyuncu Cannon da dünyada gençlerin şiddet konusunda duyarsızlaştırıldığını belirterek, “Hepimiz yeniden vahşileşiyoruz. Her şey video oyunu gibi.Yaşamın değeri eskisi gibi yok” değerlendirmesinde bulundu.

Berlinale’de yarışma bölümünde yer alan ancak “Altın Ayı” ödülü için yarışmayan “Chi-Raq” filmi, festival kapsamında Berlinale Palast Tiyatro alonunda gösterildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.